Защитаващият титлата си Новак Джокович започна с трудна победа на

...
Защитаващият титлата си Новак Джокович започна с трудна победа на
Коментари Харесай

Новак Джокович започна с трудна победа на Уимбълдън

Защитаващият купата си Новак Джокович стартира с сложна победа на "Уимбълдън ". Сърбинът, който е подложен под номер 1 в схемата, завоюва с 6:3, 3:6, 6:3, 6:4 против южнокорееца Сун-Ву Куон. Мачът продължи тъкмо два часа и половина.

Джокович, който е шесткратен победител в "Ол Инглънд Клъб ", имаше доста съществени проблеми доникъде на третия сет, когато най-сетне съумя да наложи волята си над Куон, който заема 81-во място в международната класация.

Мачът на централния корт стартира по-добре за Куон, който поведе с 3:1 гейма. Джокович обаче съумя да вземе пет следващи гейма и с тях да измъкне първата част. Сърбинът обаче позволи ранен пробив и във втория сет и този път не съумя да направи нищо против уверената игра на съперника си, който изравни сетовете след 6:3.

В третия сет Джокович отрази точка за пробив при 2:2 гейма, след което на собствен ред направи брейк за 5:3. Това пречупи Куон, който отстъпи и в четвъртия сет, допускайки пробив на нула за 2:3 гейма.

"Той заслужава всички похвали, тъй като сподели превъзходна игра. Винаги е мъчно на сходен шампионат, изключително когато не си играл подготвителни мачове и имаш толкоз образован противник против себе си. Не беше елементарно да управлявам мача, трябваше да върша промени в хода му. Имаше миг, в който бях изправен пред точка за пробив в третия сет, спасих се и мисля, че това беше основният миг ", сподели Джокович след срещата.

За сърбина това бе 80-а победа в Лондон, с което той става първият тенисист с най-малко 80 победи на всеки един от четирите шампионата от Големия шлем.

Във втория кръг Джокович ще играе с спечелилия от двойката сред австралиеца Танаси Кокинакис и поляка Камил Майхжак.

The quest for title number seven is off to a successful start for |
— Wimbledon (@Wimbledon)
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР