Защитаващият титлата си Новак Джокович Сърбия се класира за полуфиналите

...
Защитаващият титлата си Новак Джокович Сърбия се класира за полуфиналите
Коментари Харесай

Джокович марширува напред в Синсинати

Защитаващият купата си Новак Джокович Сърбия се класира за полуфиналите на шампионата по тенис на твърди кортове от сериите "Мастърс " в Синсинати Съединени американски щати с награден фонд 6,06 милиона $. Водачът в международната класация надви над французина Люка Пуй със 7:6(2), 6:1 за 86 минути.

Първият сет мина без пробиви, само че в тайбрека Джокович поведе с 6:1 точки и нямаше особени проблеми да стигне до триумфа. Във втората част белградчанинът беше безапелационен и даде единствено гейм на противника си, с което се приближи на още две победи от 34-ата си купа в сериите "Мастърс ", която ще го приближи единствено на една от рекордьора Рафаел Надал (Испания), който реши да пропусне конкуренцията в Синсинати през този сезон.

Следващият противник на Джокович ще бъде руснакът Даниил Медведев, който се стреми към втори следващ край във веригата след предходната седмица в Монреал.

Медведев, който е осми в международната класация сега, отстрани миналия през квалификациите собствен съотечественик Андрей Рубльов с безапелационното 6:2, 6:3 за малко повече от час.
В другия полуфинал Ришар Гаске от Франция ще се изправи против номер 16 Давид Гофен от Белгия.

Бившият номер 7 в класацията на АТП Гаске в профил 11-ия в схемата Роберто Баутиста Агут (Испания) със 7:6(2), 3:6, 6:2 след съвсем два часа и четвърт на корта, като доближи първо класиране на полуфинал в сериите "Мастърс " от Маями напролет на 2013 година.

Гаске, който пропусна първите шест месеца от сезона поради интервенция на бедрото през януари, пласира 38 печеливши удара в дуела. Въпреки провалянето, от понеделник 31-годишният Баутиста Агут ще влезе в топ 10 на международната класация за първи път в кариерата си.

Гофен пък се класира за полуфиналите без игра след отричане на съперника му Йошихито Нишиока (Япония) поради вирусно заболяване./БТА
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР