Защитаващият титлата си на US Open Рафаел Надал приключи по

...
Защитаващият титлата си на US Open Рафаел Надал приключи по
Коментари Харесай

Тъжен край за Надал на US Open

Защитаващият купата си на US Open Рафаел Надал завърши по най-неприятния вероятен метод присъединяване си в шампионата. Контузия спря испанеца на 1/2-финала против Хуан Мартин Дел Потро при резултат 7:6(3), 6:2 в интерес на аржентинеца. Матадора почувства болки при започване на втория сет, които очевидно повлияха на играта му и в последна сметка той реши, че няма потребност повече да стои на корта и изобщо не започва третия сет.

Иначе първият сет бе много равносилен. Дел Потро на два пъти съумя да пробие, само че незабавно по-късно Надал връщаше пробива още в идващия гейм и не разреши на аржентинеца да се откъсне в резултата. " Кулата от Тандил " даже пропусна два сетпойнта при 5:4 и личен сервис, само че вместо това позволи втория си брейк и се след това се стигна и до тайбрек.

В него Дел Потро сподели доста по-стабилна игра и здрави нерви, с цел да стигне до успеха със 7:3 точки и въпреки и по сложния метод, въпреки всичко сетът отиде на сметката на аржентинеца.

В началото на втория сет Надал взе медицински таймаут, като наподобява имаше някакъв проблем с коляното. Все отново той продължи да играе, само че дейностите му на корта не бяха на познатото равнище и Дел Потро без особени усложнения съумя да завоюва сета с 6:2 с два пробива.

Това дефинитивно накара Надал да се откаже от понататъшно присъединяване в мача и шампионата и на процедура сдаде купата си.

Дел Потро пък към този момент е финалист в шампионата, като доближава до тази фаза за повторно в кариерата си, откакто през 2009 година подвигна купата в Ню Йорк. Той чака спечелилия от конфликта сред Кей Нишикори и Новак Джокович по-късно през нощта.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР