Защитаващият титлата си и петкратен шампион Новак Джокович се класира

...
Защитаващият титлата си и петкратен шампион Новак Джокович се класира
Коментари Харесай

Джокович е на полуфинал в Рим след драматичен успех над Циципас

Защитаващият купата си и петкратен първенец Новак Джокович се класира за полуфиналите на шампионата на алена настилка от сериите " Мастърс " в Рим с награден фонд 2 милиона евро. Сърбинът, който е лидер в главната скица, стигна до обрата против Стефанос Циципас (Гърция) след 4:6, 7:5 и 7:5 за близо три часа игра.

Двубоят започва в петък, само че се доигра през днешния ден поради пороен дъжд в италианската столица. Джокович бе неуверен в първия сет и позволи два пробива още първоначално, а след това не съумя да навакса и отстъпи с 4:6.

Втората част стартира още веднъж чудесно за Циципас и той поведе с 4:1. Сърбинът откри сили и с доста мощна игра съумя да стигне до 4:4. В последвалото си подаване той отрази три благоприятни условия за пробив, а в последна сметка дръпна с 5:4. Сърбинът продължи с превъзходството си и ликува със 7:5.

Драмата бе цялостна в третия сет, когато Циципас на два пъти успяваше да поведе с пробив, само че Джокович изравни до 5:5, а по-късно още веднъж нанесе своя удар и завоюва мача.

В идващия кръг Ноле ще играе с Лоренцо Сонего (Италия). Представителят на домакините се класира за първи път в кариерата си за полуфиналите на шампионата. 26-годишният Сонего сервира поредна изненада, откакто надви над поставения под номер 7 Андрей Рубльов (Русия) с 3:6, 6:4, 6:3 след съвсем два часа и половина игра. Италианецът реализира трети триумф над състезател от топ 10 в осем срещи. В предходният кръг той отстрани номер 4 - Доминик Тийм (Австрия). Джокович и Сонего ще излязат още веднъж на корта през днешния ден. Мачът им е плануван да стартира в 19:30 часа българско време.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР