Защитаващата титлата си в слалома Микаела Шифрин стартира сезона с

...
Защитаващата титлата си в слалома Микаела Шифрин стартира сезона с
Коментари Харесай

Шифрин спечели слалома в Леви и подобри рекорд на Стенмарк

Защитаващата купата си в слалома Микаела Шифрин започва сезона с победа във финландския зимен център Леви, а с това усъвършенства и върха по триумфи в дисциплината.

Американката започва втора след първия манш, който бе извоюван от словачката Петра Влъхова. Единствената състезателка, която надигра Шифрин в слалома през миналата година, направи мощно първо каране и насочи предизвикателство към американката, която контролираше нещата, само че не бе задоволително бърза в първия манш.

Въпреки това, във втория тя безусловно полетя по пистата и се възвърне след сложна междинна част, с цел да приключи мощно за 58.79. Влъхова се спусна след това, само че не завърши и това донесе успеха на Шифрин. Това бе 41-ият й триумф в слалома за Световната купа, с което тя задмина великия Ингемар Стенмарк с 40.

Освен това американката записа и четвърти успех в Леви. След като Влъхова не съумя да приключи надпреварата, второто място отиде при швейцарката Уенди Холденер, която даде второ най-хубаво време във втория манш с 59.15. Тя се нуждаеше от мощно каране, откакто в първия направи няколко неточности. Трета се подреди австрийката Катарина Трупе. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР