Защитаващата титлата си в категория до 63 килограма Тайбе Юсеин

...
Защитаващата титлата си в категория до 63 килограма Тайбе Юсеин
Коментари Харесай

Тайбе Юсеин вече е на 1/2-финал на Световното, донесе първа олимпийска квота за борбата

Защитаващата купата си в категория до 63 кг Тайбе Юсеин се класира за полуфиналите на Световното състезание по битка в Нур-Султан (Казахстан). По този метод тя си подсигурява и първата квота за родната битка за Олимпиадата в Токио следващата година. Българката, която е и настояща европейска шампионка, започва с механически туш с 10:0 точки против китайката Сяоцзюан Ло, а по-късно тушира румънката Тунде Инче 2:31 минути преди края на битката.

На четвъртфиналите Юсеин победи с 10:5 точки Хена Йохансон (Швеция), европейска шампионка при 67-килограмовите от Белград 2012. Така за място на финала тя ще се бори против 36-годишната унгарка Мариана Шащин (Унгария), международна вицешампионка в категорията от Истанбул 2011.

При 68-килограмовите София Георгиева отпадна в първия кръг след проваляне с механически туш 0:10 точки от канадката Даниел Папейдж. Лапейдж в следствие загуби на четвъртфиналите и не съумя да изтегли българката до репешажите за бронза.

При мъжете в категория до 65 кг свободен жанр Михаил Георгиев падна в първия си мач с 0:9 от Джон Чол Сон (Република Корея), който в следствие загуби на четвъртфиналите, което означаваше и елиминация за Георгиев.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР