Защитаващата световната си титла в категория до 63 килограма Тайбе

...
Защитаващата световната си титла в категория до 63 килограма Тайбе
Коментари Харесай

Нов успех за женската борба

Защитаващата международната си купа в категория до 63 кг Тайбе Юсеин се класира на финала на шампионата на планетата по битка в Нур-Султан (Казахстан). Така тя си обезпечи и оримпийска квота за Токио 2020.

Тя записа най-бързата си победа и единствено за 39 секунди бяха нужни за механически туш 10:0 против опитната унгарка Марина Шащин. Утре Тайбе ще брани купата си против Айсулу Тинибекова (Киргизстан), пета на олимпиадата Рио 2016, трета на международното през 2017-а и бронзова медалистка от шампионата " Дан Колов " тази година.

Българката, която е и настояща европейска шампионка, започва през днешния ден с механически туш с 10:0 точки против китайката Сяоцзюан Ло, а по-късно тушира румънката Тунде Инче 2:31 минути преди края на битката.

На четвъртфиналите Юсеин победи с 10:5 точки Хена Йохансон (Швеция), европейска шампионка при 67-килограмовите от Белград 2012.

Така за място на финала състезател №1 на България ще се бори против 36-годишната унгарка Мариана Шащин (Унгария), международна вицешампионка в категорията от Истанбул 2011.

При 68-килограмовите София Георгиева отпадна в първия кръг след проваляне с механически туш 0:10 точки от канадката Даниел Папейдж. Лапейдж в следствие загуби на четвъртфиналите и не съумя да изтегли българката до репешажите за бронза.

При мъжете в категория до 65 кг свободен жанр Михаил Георгиев падна в първия си мач с 0:9 от Джон Чол Сон (Република Корея), който в следствие загуби на четвъртфиналите, което означаваше и елиминация за Георгиев.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР