Защитата на личните данни ще продължи да бъде голям проблем

...
Защитата на личните данни ще продължи да бъде голям проблем
Коментари Харесай

Бил Гейтс: Защитата на личните данни ще продължи да бъде голям проблем

Защитата на персоналните данни ще продължи да бъде огромен проблем пред софтуерните компании. Те, обаче, би трябвало да приказват по тези проблеми намерено и да ги плануват. Това съобщи съоснователят на Microsoft Бил Гейтс в изявление пред Франсин Лакуа от Bloomberg, което беше излъчено през днешния ден по Bloomberg TV Bulgaria.
Гейтс изясни, че най-важното нещо, което една софтуерна компания би трябвало направи още със старта си, е да завоюва доверието на потребителите. „ Важно е, с цел да получиш позволения от потребителите. Защитата на персоналните данни... не може просто да кажеш на хората: „ Хей, купете си отбрана “. Трябва да им кажете: „ Ето я услугата, с която ще ви оказа помощ да си организирате по-добре нещата, да разберете кое известие е значимо и кое - не. Но в това време, макар че моделирам и следя държанието и интензивностите ви, няма да споделям информация за тях с други компании “, съобщи той.
Пред Bloomberg Бил Гейтс разиска още финансирането на световните здравни начинания, по кое време може да чакаме първите ваксини против малария и СПИН и бъдещето на работния развой на фона на загубата на работни места за сметка на технологиите.
Как би трябвало да се финансират някои от значимите начинания по друг метод, по този начин, че да се привлекат повече хора?
Минаха 20 години откогато основахме две организации – едната за имунизациите за бедните деца по света и другата – за изтриване на ХИВ и малария даже в най-тежките региони на Африка. Тези две организации се оправиха извънредно добре. Фондацията ни вля над 10 млрд в двете дела. Като цяло сумата е 100 милиарда Повечето пари пристигнаха от бюджета за задгранична помощ. Така че в общи линии това, което споделяме тук, в Давос, е – вижте този опит, това непрекъснато трупане на познания. Въпреки всички неща, които ни разсейват, дано да запазим този ангажимент, тъй като можем да стигнем още по-далеч. Новият кръг на финансиране на двата фонда следва, световният започва през октомври във Франция. Всеки път, когато някой се вгледа в тях и работата, която е свършена, е въодушевен. Затова мисля, че заобикаляме обстоятелството, че това е надалеч, че има заплаха от разпръскване.
Има ли паника от неуважение и по какъв начин убеждавате вложителите? Иновациите биха могли да оказват помощ на бедните. Например нововъведения посредством медикаменти. Какъв съвет давате на вложителите? Как да вършат положително, без да губят пари?
В доста от тези случаи става дума за грантове. Няма директна възвръщаемост. Но икономическата изгода идва от това, че децата оцеляват, че вземат участие в стопанската система и оказват помощ... Възвръщаемостта като цяло е голяма. Просто вадиш страни, които не са постоянни, където доста деца, до 15% от децата умират, преди да навършат 5 години. Ти помагаш на тези страни да се стабилизират. С времето страни като Индия, Индонезия и Виетнам от бенефициенти на помощ се трансформират в участници в международната стопанска система. И получават непоклатимост. Това значи, че там към този момент не е належащо да се харчат пари за защита, знаеш, че не следва пандемия, тъй като здравните им системи към този момент са се задействали и са спрели заболяването, преди да се популяризира.
Така че с вярната вероятност – а тя е дълготрайна, това са доста ефикасни дейности.
Каква технология да търсим? Вие сте се насочили към имунизациите. Насочвате се и към дроновете и други неща.
Да, дроновете се употребяват за доставка на храна, в някои от местата до които е мъчно да се стига, поради наводнени пътища, да вземем за пример. В доста от тези страни е по този начин. В Руанда, да вземем за пример, към този момент започнахме с този вид доставки и резултатът е добър.
Най-важното нещо, обаче, е обезпечаването на новите ваксини. Нямаме ваксина срещу ХИВ, нито против туберкулоза или малария. Организациите ни доставят това, с което разполагаме. Със сумата, която нашата фондация отделя, а също и държавното управление, опитваме се да намерим нови принадлежности за основаване на такива ваксини и дружно с доставките с дронове да изградим първична здравна система. Тоест, това значи, че с помощта на тези доставки незабавно щом получим нещо – да вземем за пример нови мрежи за кревати, които да защищават от комари, те ще стигнат незабавно даже и до най-труднодостъпните региони.
Колко бързо можете да получите тези ваксини?
Ами, за жалост не става за един ден. Новите мрежи за кревати, с които решаваме казуса с устойчивостта на актуалните, ще дойдат тази и идната година. Това е доста скоро.
Чудодейната ваксина, която ще ни помогне с тези заболявания, може да чакаме в по-скоро след сред 6 до 10 години. Трудно се оказа основаването на ваксина за ХИВ. Но тя е суперважна, тъй като към момента доста хора се заразяват. И с цел да се спре разпространяването, би трябвало да има ваксина.
Технологията е причина доста хора да си изгубят работните места. Кой би трябвало да дава отговор за поддръжката на тези служащи?
Различните държавни управления имат разнообразни стратегии. Технологията, в необятния смисъл на думата значи, че към този момент няма потребност да сме само или главно фермери. Постоянно в страните със междинни и високи приходи се появяват нови потребности, за които са нужни фрагменти. Така че, в случай че оставим стопанската система да бъде динамична, тези нови работни благоприятни условия ще продължат да се появяват. А в това време, в случай че приказваме съответно за прекъсване на нечия кариера, която е изисквала особено образование, то в този смисъл някои държавни управления са по-добри от други в даване на опция на този човек да си откри друга работа и да получи нови умения (...).
Цялостната картина е добра, само че с цел да сте сигурни, че няма доста губещи, би трябвало да имате новаторски стратегии.
Когато дойдохте да говорите за филантропските си старания, видяхте ли повече частни компании, които да желаят да вършат положително, тъй като държавните управления на Запад наподобява се отдръпват от някои от тези задължения?
Всъщност равнищата на помощи не престават порастват умерено. Помощта от Англия се усили много, от Германия също. Американският конгрес поддържа същото равнище. Частният бранш не желае да се включи с пари за помощ. Компаниите по-скоро са склонни да оказват помощ с това, в което са положителни. Например, срещнах се с огромни химически компании, които са ни нужни, с цел да се сдобием с нови инсектициди за земеделието и за прекъсване на маларията. Срещам се с всички фармацевтични компании и приказваме за нововъведенията, които би трябвало да ни обезпечат. Така че да, частният бранш продължава да прави нововъведения и да ги дава за най-бедните на налична цена. Това е доста значимо за продължаването на тази стратегия.
Ако трябваше да основете нова софтуерна компания през днешния ден, какъв брой внимание щяхте да обърнете на персоналните данни?
В системата на изкуствения разсъдък, която оказва помощ на хората, с цел да получаваш задоволително информация би трябвало да накараш хората да ти имат доверие. Трябва да се увериш, че хората схваща какъв брой сериозна отбрана има, по какъв начин се защищават данните им. Важно е, с цел да получиш позволения от потребителите. Защитата на персоналните данни... не може просто да кажеш на хората: „ Хей, купете си отбрана “. Трябва да им кажете: „ Ето я услугата, с която ще ви оказа помощ да си организирате по-добре нещата, да разберете кое известие е значимо и кое - не. Но в това време, макар че моделирам и следя държанието и интензивностите ви, няма да споделям информация за тях с други компании.
Но вие имате подобен опит с регулаторите в Съединени американски щати и Брюксел... Какъв е вашия съвет за новите софтуерни компании? Много страни желаят тези компании надали не да банкрутират.
Ами, не знам дали е чак по този начин. Технологичните компании са толкоз сполучливи. Погледно от една страна, те са в центъра на всичко най-масово, на това по какъв начин и какво хората пазарят, на връзките...Това няма да свърши скоро, изключително до момента в който технологията играе толкоз основна роля. Новите софтуерни компании би трябвало да вземат участие интензивно в разискването на въпроси за отбраната на персоналните данни, на това каква тирада да бъде разрешена и каква не, както и по какъв начин да се структурира работата по този начин, че да е заслужено за всички страни. Така че отбраната на персоналните данни ще продължи да бъде доста огромен проблем. Не би трябвало да имат несъгласие сред услугите, които фирмите оферират, и отбраната на персоналните данни. Тези неща могат да се решат.
Например, за лицевото различаване Microsoft излезе и сподели – ето какво мислим ние за тези регулации. Не ги забранихме, нито открехоме. Нека тези услуги се разрешат там, където са потребни - да вземем за пример за намиране на изгубени деца, има и още доста положителни приложения. Но не трябва да чакаме тези проблеми да натежат и след това да мислим по какъв начин да ги решаваме, а би трябвало да ги предвиждаме.
Във вашите три свята – технологията, филантропията и световната стопанска система – съгласно вас къде бъркат най-вече основните изпълнителни шефове?
Иновациите трансформират разпоредбите. Това е и нещото, от което най-вече се вълнувам и аз. Дали нововъведението ще бъде нов доста прогресивен програмен продукт или здравни принадлежности, които ще оказват помощ освен за заразни заболявания, само че и при всичките ни огромни здравни провокации, в това число Алцхаймер. След това идва и енергетиката – няма да избегнем огромните проблеми с измененията в климата без всеобщи нововъведения в доста елементи на действителната стопанска система. Така че нововъведенията са това, което трансформира разпоредбите на играта и доста шефове се оказват сюрпризирани, откакто осъзнават, че не ги вкарват задоволително в фирмите си.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР