Защитата на границата между България и Турция и добрите практики

...
Защитата на границата между България и Турция и добрите практики
Коментари Харесай

Министър Радев обсъжда защитата на българо-турската граница в Одрин

Защитата на границата сред България и Турция и положителните практики при използването и ще бъдат съществена тематика на българско-турска конференция в Одрин идния вторник, 29 май. На нея присъединяване ще вземат вътрешните министри на двете страни - Валентин Радев и Сюлейман Сойлу. Това разгласи посланикът ни в Анкара Надежда Нейнски в Свиленград, представена от Българска телеграфна агенция.

На форума ще участва и заместник-директорът на Фронтекс, а имайки поради горещата тематика с бежанците, във фокуса ще бъде трансграничното съдействие и съглашението сред България и Турция по казуса с миграцията, добави Нейнски.

Днес посланиците на Европейски Съюз в Турция и ръководителят на Делегацията на Брюксел в Турция Кристиан Бергер дойдоха на посещаване в Свиленград. Те взеха присъединяване в осведомителна интеркултурна среща с хора от двете страни на границата. Визитата е по покана на Делегацията на Европейски Съюз в Турция и посолството ни в Анкара в границите на разговора сред Европейски Съюз и Турция, както и част от мероприятията на Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз. В програмата на визитата е планувано и посещаване на тракийската гробница в село Мезек и локална винарна.

Доброто съдействие в региона на граничната сигурност е доста значима тематика за Европейския съюз и за България. Това съдействие е значимо за нас и желаеме да демонстрираме съответни планове, в границите на които работим и си сътрудничим, сподели ръководителят на Делегацията на Европейски Съюз в Турция Кристиан Бергер. Той добави, че това са планове в региона на междграничното взаимоотношение, в областите на енергетиката, превоза, сигурността и културата, които показват съдействието сред Европейски Съюз и Турция и сред България и Турция.

Най-важното в днешната среща са обаче връзките сред хората. Ние сме удовлетворени, че в границите на визитата има опция младежи, актьори и създатели от България и Турция да се срещнат и да поговорят за общия си обичай, уточни още Бергер.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР