Защитата на честните и свободни избори от фалшиви новини и

...
Защитата на честните и свободни избори от фалшиви новини и
Коментари Харесай

Брюксел с план за защита от фалщиви новини при избори


Защитата на честните и свободни избори от подправени вести и дезинформация ще бъде сред централните точки на проекта за отбрана на европейската народна власт, който Еврокомисията има желание да приключи до края на годината. Това съобщи заместник-председателят на Европейска комисия Вера Юрова, съобщи БГНЕС.

“Защитата на предизборните акции от подправени вести ще бъде една от централните точки на Плана за деяние за европейска народна власт, който Европейска комисия ще одобри до края на годината ”, съобщи тя по време на спор в Европейския парламент.

Европейска комисия има намерение да предприеме ограничения за дезинформацията и речта на ненавист по време на предизборните акции на доста страни, сподели тя.

Юрова съобщи още, че Европейска комисия ще разгласява първия си годишен отчет за върховенството на закона във всички държави-членки на Европейски Съюз през септември и че чиновниците на Европейска комисия сега организират виртуални визити в държавите-членки поради вируса. Докладът може да включва оценка на незабавните ограничения, признати от държавните управления, добави тя.

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР