Защита правата на децата в дигиталната ера и превенция на

...
Защита правата на децата в дигиталната ера и превенция на
Коментари Харесай

Сигурността в интернет и здравословното хранене са приоритетите в НПЗД за 2018 г.

Защита правата на децата в цифровата епоха и предварителна защита на рисковете в мрежата и популяризирането на здравословния метод на живот с акцент върху здравословното хранене са двата съществени приортитета, които са залегнали в Националната стратегия за протекция на детето за 2018 година

Документът беше признат през днешния ден по време на 38-то съвещание на Националния съвет за протекция на детето (НСЗД). То беше намерено от госпожа Офелия Кънева, ръководител на ДАЗД и ръководител на Съвета. Гости на днешното съвещание бяха, Мариана Николова, шеф на кабинета на вицепремиера - господин Валери Симеонов, госпожа Анелия Торошанова, основен специалист към Комисията по въпросите на децата, младежта и спорта.

Йоана Захариева, ръководител на Съвета на децата, показа работата на членовете на детския съвещателен орган, както и график на дейностите и самодейностите на Съвета на децата през 2018 година Йоана пожела на всички една сполучлива и ползотворна година и благодари за поддръжката, която Съвета на децата получава от НСЗД. От своя страна ръководителят на ДАЗД Офелия Кънева акцентира значимостта на детското присъединяване, като даде за образец, че след последната Национална среща на Сдружението на общините в България бе взето решение в съвещанията на НСОРБ да вземат участие общински детски организации, което е казус освен за България, само че и за света.

Радостина Ангелова показа Национален отчет от взаимния план „ Инструмент за оценка на детското присъединяване ", изпълняван от ДАЗД и Съвета на Европа през 2017 година България има добра нормативна база, която дава опция за поддръжка на начинания за детско присъединяване. Добрите практики, които са осъществени посредством Съвета на децата, би трябвало да бъдат разширени и необятно подкрепени, са изводите на отчета.

Гост за съвещанието бе и ръководителят на Държавна организация за българите в чужбина Петър Харалампиев, който показа плановете, по които работи Агенцията и акцентира значимостта на това да се дава опция на децата от български генезис, които живеят в чужбина да учат своя роден език. Запазването на българските обичаи и традиции от българите живеещи в чужбина, би трябвало да бъде главен приоритет на страната, сподели господин Харалампиев и означи голямото значение на положителното партньорство сред Държавната организация за българите в чужбина и Държавна организация за протекция на детето.

Членовете на Националния съвет за протекция на детето единомислещо взеха решение да не губят оперативно време в подготовка на концепцията за новата тактика за детето, като в същото време се регистрира периодиката, с която българската администрация следва да се преценява и опциите за усъвършенстване на административната тежест. Освобождаването на учредителен запас в интерес на вложение в нововъведения за деца ще бъде основен детайл в работата на НСЗД отсега нататък, това число при създаването на стратегически документи.

На съвещанието беше завършена и процедурата за избор на нови членове на Съвета, чийто мандат е 2 година Г-жа Кънева приветства новите членове и благодари на досегашните представители на гражданския бранш за положителното взаимоотношение и разговор.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР