Зашеметяващ завършек на трилогията на Робин Хоб за Фиц и

...
Зашеметяващ завършек на трилогията на Робин Хоб за Фиц и
Коментари Харесай

Излезе Съдбата на убиеца - бестселър на New York Times

Зашеметяващ свършек на трилогията на Робин Хоб за Фиц и Шута, която стартира с „ Убиецът на Шута “ и продължи с „ Гонитбата на Шута “.
„ Всеки нов разказ на Робин Хоб е мотив за празнуване. Заедно с милиони други нейни почитатели се веселя на всяко посещение в Шестте херцогства, Дъждовитите равнини и Външните острови и нямам самообладание да видя къде ще ме води тя по-късно. “
Джордж Р. Р. Мартин

Преди повече от двайсет години първият епически фентъзи разказ с основни герои Фицрицарин Пророка и неговия мистериозен, неведнъж влудяващ другар Шута удари като ярка гръмотевица. Сега Робин Хоб довежда до величествен край третата трилогия с тези толкоз обичани герои в един разказ на непостижим артистизъм, който сигурно ще се утвърди като един от великите шедьоври на жанра.
Малката щерка на Фиц, Пчеличка, е похитена от Слугите, скрито общество, чиито членове освен сънуват вероятни пътища на бъдещето, само че употребяват пророчествата си, с цел да натрупат благосъстояния и въздействие. Пчеличка играе съдбовна роля в тези сънища... само че тъкмо каква роля, остава нестабилно.
Докато садистичните похитители на Пчеличка я влачат през половината свят, Фиц и Шута повярвали, че тя е починала и потеглят на задача на възмездие, която ще ги води до далечния остров, където населяват Слугите – място, което Шута в миналото назова собствен дом и по-късно – затвор. Беше пъкълът, от който Шута се избави, сакат и ослепен, заклевайки се в никакъв случай повече да не се върне.
Въпреки всичките си рани, обаче, Шута не е толкоз беззащитен, колкото наподобява. Той също е сънуващ, кадърен да оформя бъдещето. А Фиц, въпреки да не е към този момент безподобният професионален палач от младостта си, остава мъж, с който би трябвало да се преценяват – смъртно рисков с ножове и отрова, и движимост в магията на Пророците. И задачата им е елементарна: Да се погрижат нито един Слуга да не оцелее от тяхната гняв
Сложен гоблен от премеждие, измяна, предназначение и неумолима заплаха... Професионализмът на Хоб е явен, както постоянно.
Пъблишърс Уикли
Блестящо и красиво изложение... разказът на Хоб кипи с разкрития, измяна, отплата, борби с мечове и вълшебен ураган.
SciFiNow

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР