Заселването на Червената планета все още може да изглежда като

...
Заселването на Червената планета все още може да изглежда като
Коментари Харесай

Каква валута ще се използва на Марс

Заселването на Червената планета към момента може да наподобява като научна фантастика за мнозина, само че не и за Илон Мъск. Милиардерът има явен проект в главата си какво тъкмо желае да направи на Червената планета и върви поредно към задачата си.

А с цел да може финалният резултат да оправдае упованията на бизнесмена, би трябвало да се намерения за всеки подробност от общата марсианска картинка. И той го прави.

По думите на изпълнителния шеф на SpaceX, една бъдеща стопанска система, която може да се развие на Марс, ще бъде на основата на криптовалута . Мъск се съгласи с тази доктрина на един от откривателите на криптовалутите Лекс Фридман. В полемика в Twitter милиардерът даже се пошегува, че марсианската валута ще се споделя marscoin .
 Снимка 511644

Всъщност, такава към този момент съществува от няколко години, само че не е изключително известна. А дали в действителност ще стане част от живота в един предстоящ, самостоятелен, марсиански град , единствено времето ще покаже, предава Independent.

Плановете на Мъск са до 2024 година да изпрати първите хора на Марс , а по-късно, допустимо най-скоро, да сътвори и първото обитаемо място на Червената планета. Неговата визия към този момент е съвсем финализирана, само че има още доста значими детайлности, които да се доизясняват.
 Илон Мъск, Марс, Axel Springer и по кое време ще стъпим на Марс
Илон Мъск към този момент знае по кое време ще стъпим на Марс

По-скоро, в сравнение с чакахме

Тъй като държавните управления на страните на нашата планета нямат власт и суверенитет над живота на Марс, към момента не е ясно по какви тъкмо правила ще протича той. Мъск обаче нееднократно е заявявал, че желае всичко там да се взема решение посредством правилата на директната народна власт и всички заселници да имат право на глас. Надяваме се единствено да успеем да доживеем и това...
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР