Засегнати са хиляди, но много подробности остават скрити засега.Компанията, предоставящи

...
Засегнати са хиляди, но много подробности остават скрити засега.Компанията, предоставящи
Коментари Харесай

Компания за онлайн анкети съобщи за пробив в мрежата си

Засегнати са хиляди, само че доста детайлности остават скрити към този момент.
Компанията, предоставящи темплейти за онлайн анкети и форми за попълване Typeform заяви за случай, при който незнайна към този момент страна е откраднала архивирано копие въз основата им данни, в която се съдържа информация на фирмите, с които работи. Фирмата не дава доста елементи към случая. Typeform само оповестява, че на 27-ми предишния месец инженерния екип на компанията е разкрил, че незнайна трета страна е получила достъп до сървърите им и свалила „определена информация“. „В резултат на това, някои данни са били компрометирани“, се декларира в изказването.

Остава незнайно обаче дали това е хакерска офанзива или както в не един и два случаи, разкрити напоследък – оставена незащитена облачна инстанция.

Typeform работи с голям брой компании и сътрудници, само че успокояващото в тази ситуация наподобява е, че при случая не са откраднати пароли и банкова информация, а само информация, обвързвана с онлайн анкетите.

Едни от първите, които оповестиха, че са наранени от случая са английската верига магазини Fortnum & Mason, които предават, че 23 000 техни записи са наранени в тази ситуация. Става дума главно за имейл адреси, отговори от анкетите, както и пренебрежим брой физически адреси и контакти за връзка. Друга страна, наранена в пробива са изборната комисия на Тасмания, регулаторния избирателен орган на Австралия, които споделят, че част от данните са обществени, само че измежду сред информацията, която те са споделили с Typeform участват цялостни имена, адреси, данни за генезис и дата на раждане.

Друга наранена страна се явява английската онлайн банка Monzo Bank, които към този момент разкриха в блог обява, че данните на 20 000 техни клиенти са откраднати при случая. Колко е действителния брой на потърпевшите, евентуално ще разберем в идващите дни, само че имайки поради, че Typeform работи с компании от ранга на Apple Inc., Uber Technologies Inc., Airbnb Inc., Nike Inc., Trello, HubSpot Inc., Indiegogo Inc., Forbes, Freshdesk и други, това може да се окаже в действителност съществено.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР