Засега здравната система има големи възможности по отношение на болничните

...
Засега здравната система има големи възможности по отношение на болничните
Коментари Харесай

Д-р Пенков с горещи новини за ваксината срещу К-19

Засега здравната система има огромни благоприятни условия във връзка с болничните кревати, само че има отмалялост у сътрудниците, макар която те не престават да са на работа. Така че кревати има, въпросът е хората да не прегорят, само че към този момент устоят като същински бойци – имат дух. Това съобщи заместник-министърът на опазването на здравето доктор Бойко Пенков в телевизионно изявление.

"Да, имаме потребност от помощ, заради което желаеме да се активизират студентите от медицинските университети, с цел да се грижат за пациентите. Разбира се, нови средства се плануват и за следващата година – става дума за 1000 лв. за сътрудниците, които са на първа линия'', изясни доктор Пенков.

Той посочи, че за възнагражденията ще има избрани критерии.

Има избрани критерии, които се регистрират, с цел да може да се получат средства. Ако са приели доста заболели и парите ще са доста. Трябва да участваш съвсем непрестанно в процеса по лекуване на пациенти с Коронавирус, уточни заместител здравният министър.

"Числата са притеснителни и тъкмо по тази причина държавното управление и министърът взеха ограничения. Въпросът е единствено да ги съблюдаваме. Естествено, не можем постоянно да съблюдаваме отдалеченост. Затова, в случай че сме по-близко един до различен, би трябвало да употребяваме маски ", разяснява доктор Пенков внезапния растеж на новозаразени у нас.

По думите му ваксини за грип има и те са при общопрактикуващите лекари, а тяхната численост е с 50% по-голяма спрямо предходната година.

Що се касае до имунизацията за COVID-19, доктор Бойко Пенков разгласи, че се чака до 3-4 месеца да бъде записана първата ваксина в Европейската организация по медикаментите на компанията АстраЗенека.

България има контрактувани 2,5 млн. ваксини и те ще бъдат безвъзмездни за всички, които имат потребност, акцентира в умозаключение заместник-министърът на опазването на здравето.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР