Засега вирусолозите смятат, че до година, година и полови ще

...
Засега вирусолозите смятат, че до година, година и полови ще
Коментари Харесай

Проф. Мира Кожухарова: Вирусолозите смятат, че до година, година и полови ще бъде изработена ваксина

Засега вирусолозите считат, че до година, година и полови ще бъде направена ваксина. Няма огромно мутиране на вируса. Различните признаци не е въпрос до варианта, а до болесттите и до проблемите ни. Всички епидемии свършват, младежите да проявят малко самообладание. Трябва да се построи всеобщ имунитет.
Това съобщи епидемиологът проф. Мира Кожухарова по НТВ. " Искам да кажа за терзанията, че е обикновено всеки да се тормози, само че в естествените и здравословни граници и да взема ограничения за себе си и за своите близки. Хората с диабет по-тежко прекарват такива болести,.затова всяка година ги приканваме да се имунизират за грип. Като всички епидемиологични талази в границите на месец, месец и нещо ще премине. Да съблюдаваме ограниченията - в целия свят ги съблюдават. Нямаме действителни данни.

Предполага се, че 70-80% от хората ще се срещнат с вируса, само че това не значи, че ще се разболеят. Ще има и втора вълна. Може да стане сезонен или да изчезне. Нещата ще се усъвършенстват, в случай че на младини си се срещал с него и имаш антитела - за теб няма да е толкоз рисков ", акцентира още тя. По думите ѝ този вирус не е толкоз резистентен щом елементарните сапуни, перилни препарати и дезинфектанти нарушават обвивката му.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР