Засега туристическият сезон в Балчик се очертава да е по-слаб

...
Засега туристическият сезон в Балчик се очертава да е по-слаб
Коментари Харесай

Кметът на Балчик: Туристическият сезон се очертава да е по-слаб от миналогодишния

Засега туристическият сезон в Балчик се обрисува да е по-слаб от миналогодишния. Това заяви кметът на общината Николай Ангелов. Той изясни спада главно с прогнозните за неприятно време.

"Туристите са мобилни и се интересуват от метеорологичните условия. Лично аз получих предходната седмица публично предизвестие, че в Балчик ще има стихии, виелици и ниски температури. За наслада не беше толкоз ужасно и съвсем нямаше дъждове, само че температурите паднаха до 22-23 градуса. Предстои да стане по-топло и да бъде слънчево. Надявам се, че с лятното време ще дойдат и туристите, и чакам да реализираме естествената за юли и август стопроцентова претовареност ", добави още Ангелов.

Кметът на Мангалия, Румъния, Кристиан Раду също удостовери мощната връзка сред прогнозите за времето и броя на туристите. В румънския черноморски град през предходната седмица също е регистриран спад на почиващите.

"Катастрофалните прогнози за стихии край Мангалия не се потвърдиха, само че те въздействат на туристите ", сподели кметът Раду.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР