Засега текущите, започнатите и аварийните ремонти ще продължат. © Юлия

...
Засега текущите, започнатите и аварийните ремонти ще продължат. © Юлия
Коментари Харесай

София ще преразгледа ремонтната си програма за 2020 г.

Засега настоящите, започнатите и спешните поправки ще продължат.

© Юлия Лазарова Столичната община ще взема решение до каква степен е удачно да задейства плануваните огромни инфраструктурни обекти, до момента в който трае изключителното състояние. Ще бъде направено преразпределение кои тях да стартират тази година и кои да бъдат изпълнени през идната. Осъществяването на ремонтната стратегия ще зависи от това какъв брой дълго ще продължат рестриктивните мерки, само че е несъмнено, че започнатите, спешните и настоящите поправки ще продължат. Това оповестиха от пресцентъра на кметството за " Капитал ", като прецизираха, че поради рецесията бюджетът ще бъде обновен.

От една страна рестриктивните мерки, които страната наложи, могат да послужат за по-бързото осъществяване на ремонтите. Ако те се правят в този момент, няма да провокират тапи или да пречат на жителите в всекидневието. Така дейностите ще могат да бъдат приключени даже по-бързо от плануваното. В общината обаче очевидно не са сигурни до каква степен ще съумеят да обезпечат нужното финансиране при упования спад на Брутният вътрешен продукт.

Абонирайте се за Капитал Четете безкрайно и подкрепяте напъните ни да пишем по значимите тематики По проект тази година би трябвало да стартира преасфалтирането на бул. " България " в сектора сред бул. " Гоце Делчев " и " Тодор Каблешков ", както и реорганизация на самия бул. " Тодор Каблешков ". Сега е допустимо те да не се случат. Разширението на бул. " Филип Кутев " и пробивът на " Петър Дертлиев ", който свързва кв. " Люлин " с околовръстното, обаче би трябвало да продължат, откакто ремонтът стартира в края на предходната година.

Днес самостоятелният общински консултант Борис Бонев предложи да се спрат козметичните съгласно него поправки като тези в централната градска част, Борисовата градина и ремонта на бул. " България ", а парите да се пренасочат към инфраструктурни обекти, които имат доста по-голямо значение за стопанската система - " Тодор Каблешков ", " Копенхаген ", " Сливница " и други Мнението му частично споделя и Милка Христова, която е ръководител на групата на Българска социалистическа партия в съвета. " Смятам, че ремонтът на централната градска част, към Св. " Александър Невски " и Народно заседание, не е неотложен, както и ремонтите на парковете. Текущите поправки също търпят отсрочване ", разяснява тя пред " Капитал ".
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР