Засега причината за експлозията не е известна, предаде турският телевизионен

...
Засега причината за експлозията не е известна, предаде турският телевизионен
Коментари Харесай

Бомба избухна в центъра на Истанбул, има загинали и ранени frognews.bg

Засега повода за детонацията не е известна, съобщи турският ефирен канал ТРТ. Експлозията е избухнала малко след 16:00 ч. (13:00 GMT), когато по улица Истиклял са се движили доста хора, заяви телевизионният канал НТВ.

Моментът на гърмежът е запечатан на видеозаписи, направени от очевидци и публикувани от турските медии.

 

Булевард " Истиклял " е най-оживената комерсиална улица в Истанбул и стартира от площад " Таксим " в центъра на мегаполиса.

 

В обществените мрежи към този момент се появиха изказвания, че става дума за атентат, само че турските управляващи към момента не показват причина за гърмежа. Висшият съвет за радио и телевизия (RTÜK) вкара възбрана за лъчение на фрагменти от гърмежа. Въпреки това някои медии в страната към този момент стартират версията за тероризъм. Има известия, че гърмежът е пристигнал от изоставена чанта, цялостна с експлозиви.

 

Анализират се записите от всички видеокамери. Според вестник „ Йени Шафак ” основната прокуратура на Истанбул е почнала следствие на детонацията и опцията за атентат се преглежда като една от версиите.

 

Както сподели по-рано губернаторът на провинция Истанбул Али Йерликая, детонацията е избухнала на улица „ Истиклял ” в квартал Бейоглу към 16:20 часа. Има починали и ранени, броят им се открива.
  

 
 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР