Засега плановите операции в област Перник няма да бъдат спирани,

...
Засега плановите операции в област Перник няма да бъдат спирани,
Коментари Харесай

Няма да спират плановите операции в област Перник

Засега плановите интервенции в област Перник няма да бъдат спирани , заяви за БНР шефът на Регионалната здравна ревизия доктор Александър Златанов. Заболеваемостта се следи прецизно и при нужда има подготвеност за въвеждането на по- строги противоепидемични ограничения.

Според шефа на локалната здравна ревизия на този стадий няма съображение за прекъсване на плановите интервенции в област Перник. В съпоставяне с други райони в страната, заболеваемостта тук е по- ниска . Не е толкоз мощен и натискът върху здравната система.
 32-годишна бременна жена е измежду жертвите на ковид
32-годишна бременна жена е измежду жертвите на ковид

2198 нови случая на болестта има у нас

При нас тъй като имаме още 100 кревати и следейки заболеваемостта- нямаме значителен растеж в последните няколко дни, дори в противен случай, може би краткотрайно, само че имаме смъкване, няма да подхващаме тази последна мярка. Другата седмица ще следим още няколко дни и в случай че се наложи имаме подготвеност да въведем и по- строги противоепидемични ограничения и надлежно една от тях е вероятно да спрем плановите интервенции, сподели доктор Златанов.

От началото на пандемията до момента 4762 поданици на района са дали позитивни проби за ковид. За последното денонощие новозаболелите са 23-ма. Активните случаи все още са 460, като в лечебни заведения се лекуват 109 пациенти.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР