Засега пътната обстановка в страната е нормална при зимни условия.

...
Засега пътната обстановка в страната е нормална при зимни условия.
Коментари Харесай

Нанков: Засега пътната обстановка е нормална, ако се наложи ще затваряме цели участъци

Засега пътната конюнктура в страната е естествена при зимни условия. Няма сериозни сектори, само че в случай че имаме тежки снегонавявания, може да бъдат затваряни цели сектори.

Това разгласи пред публицисти районният министър Николай Нанков. Той коментира, че най-важното е здравето и животът на хората. " Затова сме подготвени да затворим и цели сектори особено в североизточна България, в случай че се наложи и имаме тежки снегонавявания, каквато е и прогнозата за идващите няколко часа ", изясни той.

Министърът подчерта, че автомагистралите ще бъдат затваряни единствено за тежкотоварни коли.

" По-добрата политика и процедура, и европейска такава, е тази - помним 2016-2017 към нова година с бедстващите родилки, хора на хемодиализа. Това не би трябвало да се повтаря. Трябва да подсигуряваме, че няма да има бедстващи преспите. За страдание зимата продължи до по-късно от естественото, само че в действителност водачите приканвам да си наблюдават прогнозите ", разяснява Нанков.

Нанков прикани водачите да карат деликатно и добави:

" Когато си вършим проект от Бургас до София да пътуваме за три часа-  предвидете си още един час от горната страна. Както и аз върша, когато пътувам. Наистина ситуацията при зимни условия не е при естествени такива - хлъзгав път, било то измит, само че сигурно е преовлажнен, вечер се образува така наречен " мрачен лед ". Колкото и материали да насипваме, всички пътища се обработват с материали, само че просто водачите би трябвало да бъдат съсредоточени и с нараснало внимание ", изясни Нанков.

По мотив дупките по пътищата, Нанков акцентира, че преди бъдат запълнени, би трябвало да се изчака времето да се оправи. Той даде образец: Запълнихме една много сериозна дупка на " Хемус " - към 3 квадратни метра, човек си спука гумата в нея. 10 часа след запълването на дупката с гореща примес в тези условия - сместа я нямаше, а душката беше е по-разширена.

Нанков обаче увери, че щом времето се оправи, доста бързо ще се пристъпи към работа, тъй като организацията е основана.  " Но световната ни цел и политика е след няколко години да не приказваме за дупки ", добави той.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР