Засега Отровното трио е постигнало договорка за съвместно явяване на

...
Засега Отровното трио е постигнало договорка за съвместно явяване на
Коментари Харесай

Николай Хаджигенов: Имаме да само от Мая Манолова, единствено на нея й стиска

Засега " Отровното трио " е постигнало сделка за взаимно явяване на парламентарни избори само с Мая Манолова и нейната гражданска платформа Изправи се.БГ. Това удостовери Николай Хаджигенов в при присъединяване си водената от Мария Цънцарова графа в предаването " 120 минути " по bTV.

Според него така наречен трио няма да се разцепва, макар че преди няколко дни различен негов представител - Велислав Минеков, сложи ултиматум за съюзяване на опозиционните сили с думите: " В случай, че обединяването е невероятно до 23 декември, имам намерение да приключа моето политическо и гражданско съучастничество ".

" Проф. Минеков не споделя, че ще напусне триото. Ние сме другари от години. Казва, че единственият метод да свалим хунтата, да се преборим с корупцията, е да се съберем всички дружно. Нещата за него са комплицирани като изказ, изисква се по-задълбочено схващане ", съобщи Хаджигенов.

Той показа и гледната си точка за развиването на договарянията с други опозиционни обединения:

" Христо Иванов ни сподели " не " по малкия екран. На диалога с нас не сподели " не ". Каза " ще мислим, ще приказваме, ще съберем съдружен съвет ". Видяхме се и със Слави. Разговорът беше елементарен. Слави е пряк, изцяло наясно е, че единствената опция е да се съберем всички дружно в някакъв тип. С него имаме несъгласия на кардинални основа във връзка с нещата, които е декларирал на политическа основа. На срещата сподели, че " ще мислим, и в случай че има вид, ще го създадем ".

Николай Хаджигенов акцентира, че " вратите са необятно отворени - за Христо Иванов, като съпредседател на Демократична България, и на Слави Трифонов ", удостовери, че към този момент да има единствено от Изправи се.БГ и акцентира: " Единствената, на която й стиска задоволително да се изправи против всички, е Мая Манолова ".

На въпрос дали ще се кандидатира за народен представител, Хаджигенов отговори: " Ако се наложи, да ", а по-късно добави:

" Още не сме стигнали до стадия, в който редим листи. Вероятно ще се наложи, тъй като политиката е мръсна кална локва. Няма метод да бориш корумпирано държавно управление, без да застанеш начело ".

Попитан дали Мая Манолова ще се кандидатира за народен представител, Хаджигенов отвърна с " би трябвало " и изясни, че и като омбудсман, а и в този момент, тя " демонстрира дарба да служи на жителите ".

След като водещата Мария Цънцарова му подсети, че Манолова бе определена за омбудсман с гласовете на ГЕРБ, той разяснява:

" Това може би е компромис за нея, само че не и за мен. Какво вършим с Христо Иванов? Той беше министър в ГЕРБ. Какво вършим с ДСБ и част от Реформаторския блок, които се продадоха безусловно на секундата, две секунди след изборите се завъртяха наопаки? " Ние няма да вършим нищо с Бойко Борисов " и единствено и единствено да влязат във властта, влязоха с тях? "
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР