Засега няма конкретна заповед, с която да се налагат някакви

...
Засега няма конкретна заповед, с която да се налагат някакви
Коментари Харесай

Засега няма указания за някакви ограничения за туристите на водните атракциони

Засега няма съответна заповед, с която да се постановат някакви ограничавания за туристите на атракционните корабчета, сподели във Варна изпълнителният шеф на "Морска администрация " Живко Петров.

Той е в крайморския град за присъединяване в Националния конгрес "Ветроходство в Черно море ", който се организира в Икономическия университет.

Нови ограничения против COVID-19 по време на мачовете. Ананиев: Очакваме спад на инфектираните

Петров посочи, че всевъзможни ограничавания, като да вземем за пример за наличие на по-малко хора, са в прерогативите на министъра на опазването на здравето и се уреждат с негови заповеди. "Ако получим инструкции за понижаване на броя на туристите и други ограничавания на тези корабчета, те ще бъдат включени към нашите инспекции, само че все още няма такова напътствие ", изясни шефът на "Морска администрация " пред Българска телеграфна агенция.

Няма нарастване на записаните водни атракциони, разяснява още Петров. Според него пазарът към този момент се е наситил с тях. През тази година имаме данни, че забележителна част от тези атракциони към момента не са минали обзор и не са декларирали, че ще работят, защото все още няма деен сезон, уточни той.

Проверките при тези атракциони се вършат преди сезона, тъй като документът, който те получават за осъществяване на водно-атракционна активност, е срочен - от май до октомври най-много.

Петров сподели още, че и през тази година има арестувани непознати кораби в български пристанища, само че това е в отговорностите на офицерите по държавния пристанищен надзор, когато плавателните съдове се задържат на база несъответствия с някакви механически условия. Ако се отнася за задържане поради случай или замърсяване на околната среда, в нашите пристанища нямаме задържане на транспортен съд на тази база през годината, разясни той.

Шефът на "Морска администрация " сподели още, че се усилва броят на хората, които подават или получават документи по пощата, без значение че тази услуга е съществувала и преди пандемията. С електронния автограф обаче обстановката не е същата, тъй като по думите на експерта малко от морските лица разполагат с подобен автограф. В националния конгрес морските тематики ще бъдат обсъждани в пет дискусионни панела. Сред гост-лекторите е и генералният шеф на Държавно дружество "Пристанищна инфраструктура " Ангел Забуртов. Във форума вземат участие изявени ветроходци, притежатели на ветроходни яхти, представители на морската общественост.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР