Засега няма информация в България да са доставени засегнати партиди

...
Засега няма информация в България да са доставени засегнати партиди
Коментари Харесай

Няма данни за салмонела в бебешки храни у нас

Засега няма информация в България да са доставени наранени партиди бебешки храни на френската компания „ Лакталис “, в които бе открито съществуване на солмонела, заяви Българската организация по сигурност на храните (БАБХ).

На 10 декември френските управляващи оповестиха, че изтеглят от продажба мляко за бебета и още няколко бебешки храни, създавани от компанията Лакталис (Lactalis) за Франция и задгранични пазари, заради открито съществуване на салмонела в тях. Това стана, откакто здравните управляващи във Франция оповестиха, че 26 бебета са се разболели от началото на декември.

Френското министерство на стопанската система и финансите разгласява лист с над 600 партиди , които са неразрешени за консумация и са подхванати ограничения за изтеглянето им от пазара. Иззета е продукция, предопределена за експорт за страни като Англия, Китай, Тайван, Пакистан, Афганистан, Ирак, Мароко, Ливан, Судан, Румъния, Сърбия, Грузия, Гърция, Хаити, Колумбия и Перу. Става въпрос за стотици бебешки млека на прахуляк с марки Milumel, Picot и Celi.

С цел да обърне внимание и да защищити потребителите, които вероятно може да са си закупили наранени артикули от друга страна, БАБХ разгласява листата с продуктите и партидите на френските управляващи. България не попада в този лист.

Lactalis е един от най-големите производители на млечни артикули в света.

Салмонелата може да аргументи хранително отравяне. Симптомите включват диария, стомашни конвулсии и повръщане.

През 2008 година шест бебета починаха в Китай, а към 300 000 се разболяха, откакто в бебешко мляко беше намерено рисковото химическо вещество меламин.

тагове салмонела бебешки храни БАБХ
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР