Засега няма данни Омикрон да протича по-тежко от Делта варианта

...
Засега няма данни Омикрон да протича по-тежко от Делта варианта
Коментари Харесай

Към момента няма данни Омикрон да протича по-тежко от Делта

Засега няма данни Омикрон да протича по-тежко от Делта разновидността на COVID-19.

Това сподели в изявление за радио " Фокус " проф. Ива Христова, шеф на Националния център по заразни и паразитни заболявания (НЦЗПБ). Тя добави, че новият вид на COVID-19 е с голям брой разновидности в “s ” протеина, което в действителност основава безпокойствие, защото имунният отговор при имунизиране или след боледуване е ориентиран точно против “s ” протеина. 

„ И една основна смяна в “s ” протеина слага под въпрос доколко ще бъдем предпазени след предходно боледуване или имунизация. Въпросът е какъв брой % по-слабо ще са ефикасни основаните антитела. РНК имунизациите демонстрираха над 94% успеваемост против английския вид, след което проучвания демонстрираха, че успеваемостта спада до над 80% при заразяване с Делта разновидността. Тук се чака спадът да е много повече, само че имаме увещание от производителите на ваксини, че в случай че успеваемостта не е задоволителна, до 100 дни ще пуснат на пазара ваксини с изменен състав, т.е. ще има ъпдейт на имунизациите по отношение на обстановката “, обясни проф. Ива Христова и добави, че антивирусните медикаментите също ще работят против новия тип на COVID-19. 

Омикрон е тръгнал от Ботсвана и ЮАР, по-късно е засечен в Хонконг, Австралия, Англия, Германия, Белгия, Холандия и Чехия. Разпространява се доста бързо и даже единичните засечени случаи са притеснителни. Необходимо е стягане на ограниченията и сериозен надзор на към този момент съществуващите, означи здравният специалист. 

„ Очаква ни последваща вълна   и от нашето държание зависи да е по-късно “, добави проф. Ива Христова. Тя прикани хората, които не са си сложили още първа доза да го създадат бързо.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР