Засега няма да се вдигат туристическите такси, увери пред Нова

...
Засега няма да се вдигат туристическите такси, увери пред Нова
Коментари Харесай

Зарица Динкова търси висок клас туристи, които ползват широк спектър от услуги

Засега няма да се подвигат туристическите такси, увери пред Нова телевизия министърът на туризма Зарица Динкова. „ Страната се пробва да притегли висок клас туристи. Основната тематика, която се дискутира, са спомагателните такси главно във висок сезон, в места, в които имаме свръх туризъм. Затова работим и ние - вършим промените си в маркетинга и рекламата, поставяме старания, с цел да имаме повече туристи “, разяснява тя.

„ От друга страна работим, тъй че да имаме колкото се може по-малко проблеми, даже когато се усили потокът от туристи, т.е. да имаме един висок клас екскурзиант, които да употребяват необятен набор от услуги “, изясни тя от Пампорово.

„ Тук съм за разкриване на международното по сноуборд и то стартира със събитие на база традициите ми. Спортисти теглиха номерата от млади музиканти от Широка лъка “.

Министърът похвали плановете на дребните общини Дългопол, Малки Чифлик и Провадия, които желаят да покажат традициите си. „ Това е методът да се конкурираме – да демонстрираме цялото си благосъстояние ”.

Що се отнася до цените в зимните курорти, отрасловият министър разяснява, че има все по-качествени събития, от ден на ден туристи и събития, които ни слагат на интернационалната карта.

„ Да спрем да търсим дребнавости. Цените се усилват на всички места, услугите не са евтини, туризмът не е евтина услуга. Въпросът е да повишим качеството на живот на хората, с цел да си разрешават повече ”, добави Динкова.

По думите ѝ има растеж на българските и задграничните туристи.  „ В момента, в който стана рецесията сред Израел и „ Хамас ”, пренасочихме рекламата към прилежащите ни пазари. Явно е била вярна стъпка. Турция прави 22% растеж по данните ни от декември. В уикенд и градския туризъм има доста нови туристи от Италия, Испания. Италия бележи растеж от 50% ”, сподели Динкова.

„ За декември има растеж от 5% съпоставено с 2022 година Очакваме мощен сезон, поставихме му добър старт ”, сподели Динкова.

Относно приемането ни в Шенген по въздух и вода тя чака единствено позитиви.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР