Засега няма да се удължава извънредната епидемиологична обстановка. Това обяви

...
Засега няма да се удължава извънредната епидемиологична обстановка. Това обяви
Коментари Харесай

Кирил Ананиев обяви важна новина във връзка с COVID-19

Засега няма да се удължава изключителната епидемиологична конюнктура. Това разгласи министърът на опазването на здравето Кирил Ананиев  Кирил Ананиев Кирил Ананиев е министър на опазването на здравето ва третия кабинет на Бойко Борисов. Роден е през в предаването „ Седмицата “ на Дарик радио ".

,,Това не значи, че не би трябвало да съблюдаваме съществени противоепидемични правила, като обществена отдалеченост и стерилизация ", посочи той.

Ние успяхме с ограниченията, които предприехме преди всички, да задържим заболеваемостта ниска. Има тренд на повишаване, само че е контролируем и разпространяването е клъстерно. Ще свалим броя на вирусоносителите на по-ниско равнищ, уточни Ананиев.

Кирил Ананиев: Клъстерите са главните случаи на вирусоносители

,,Този вирус е нов, никой не беше квалифициран. Мерките ни бяха верни и след 3 месеца ние имаме едно от най-ниските нива на заболеваемостта, сподели още той. Делът на инфектираните от тестванията се движи към 5%, което демонстрира успеваемостта на ограниченията ", посочи министърът.

За всеобщото тестване той уточни, че няма по какъв начин да се тества 100% от популацията. Клъстерното тестване дава по-добър резултат, ограничаваме огнището на болестта и понижаваме разпространяването на вируса в останалата част на страната, разяснява Ананиев.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР