Засега няма да се удължава извънредната епидемиологична обстановка, обяви министърът

...
Засега няма да се удължава извънредната епидемиологична обстановка, обяви министърът
Коментари Харесай

Ананиев: Засега извънредната епидемиологична обстановка няма да се удължава

" Засега няма да се удължава изключителната епидемиологична конюнктура ", разгласи министърът на опазването на здравето Кирил Ананиев пред Дарик радио.
Потвърдено: Удължиха изключителната епидемиологична конюнктура до 30 юни
" Това не значи, че не би трябвало да съблюдаваме съществени противоепидемични правила, като обществена отдалеченост и стерилизация ", посочи той.
" Ние успяхме с ограниченията, които предприехме преди всички, да задържим заболеваемостта ниска. Има тренд на повишаване, само че е контролируем и разпространяването е клъстерно. Ще свалим броя на вирусоносителите на по-ниско ниво ", уточни Ананиев.
" Този вирус е нов, никой не беше квалифициран. Мерките ни бяха верни и след 3 месеца ние имаме едно от най-ниските нива на заболеваемостта ", сподели още той. Делът на инфектираните от тестванията се движи към 5%, което демонстрира успеваемостта на ограниченията ", посочи министърът.
Пулмолог: Мерките трябваше да се разхлабват по-постепенно
" За всеобщото тестване той уточни, че няма по какъв начин да се тества 100% от популацията. Клъстерното тестване дава по-добър резултат, ограничаваме огнището на болестта и понижаваме разпространяването на вируса в останалата част на страната ", разяснява Ананиев, представен от БГНЕС.
COVID-19 в България: 8 нови инфектирани медици, умря мъж след сбирката в Перущица
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР