Засега не се предвижда удължаване на сроковете по за запазване

...
Засега не се предвижда удължаване на сроковете по за запазване
Коментари Харесай

Ще продължат ли да действат мерките в подкрепа на бизнеса и след края на месец май?

Засега не се планува удължение на периодите по за опазване на служащите поради рецесията, както и за мярката 80/20 за най-пострадалите браншове като туризма и транспорта схеми, които изтичат в края на май. Това декларира пред “ ” Васил Велев, ръководител на Асоциацията на индустриалния капитал в България.
Работодателите са имали среща с отрасловите министри, с цел да обсъдят по какъв начин да продължат ограниченията, въведени поради рецесията от ковид. " Няма пари за тези ограничения, това ни обясниха от държавното управление ", добавя пред изданието Велев. " Единственото, което ни се предлага, е да се отпускат на бизнеса държавно обезпечени заеми с облекчени условия. Това обаче не е задоволително за компаниите. Не може с заеми да се заплащат заплати ", безапелационен е той.
 Гълъб Донев: Обсъждаме нови ограничения в поддръжка на бизнеса Гълъб Донев: Обсъждаме нови ограничения в поддръжка на бизнеса
60 на 40 е една от най-ефективните ограничения, само че тя е обвързвана с един голям финансов запас. Това съобщи по Българска национална телевизия служебният обществен минист...
В момента от асоциацията приготвят документално предложение за нова мярка 100/75. Тя планува, когато служителят работи да получава 100% от заплатата си от работодателя. За времето, в което той е заставен да не работи, поради понижени поръчки да вземем за пример, страната да му заплаща 75% от брутното заплащане. Част от работодателските организации обаче не са съгласни с тази скица и държат мярката 60/40 да продължи. На питане на “ ” какво се случва с ограниченията за подкрепяне на бизнеса и служащите от общественото министерството дават отговор, че не престават диалозите сред ведомството и министерствата на финансите и стопанската система.
По-рано от Българската асоциация на заведенията и Сдружението на заведенията в България излязоха с обща позиция, в която, което показва служебното държавно управление към българския бизнес. “Не единствено, че не се вижда предпочитание за бъдеща поддръжка, само че даже настоящите стратегии са замразени по неразбираеми за нас аргументи ”, споделят от сектора.
В четвъртък от пресслужбата на Министерски съвет  за поддръжка на бизнеса и жителите в изискванията на пандемия. " Служебният кабинет работи интензивно по казуса, като към този момент са извършени работни срещи с представители на синдикати, работодателски организации и Асоциация на банките в търсене на оптимални решения във допустимо най-кратки периоди. Правителството работи целеустремено за подобряването и повишението на ефикасността на ограниченията съгласно потребностите на най-тежко засегнатите от рецесията ", се споделя в известието.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР