Засега не се предвижда отваряне на училищата и масово връщане

...
Засега не се предвижда отваряне на училищата и масово връщане
Коментари Харесай

Учениците няма да се връщат масово в клас

Засега не се планува отваряне на учебните заведения и всеобщо връщане на възпитаници в клас. Всички класове се чака да завършат годината отдалечено. В класните стаи през юни ще се върнат единствено учениците от VII и XII клас, само че само за изпититеза гимназиите и за матурите.

Решение за това по кое време и по какъв начин да се отворят детските градини още няма.

Това стана ясно в сряда, когато първо шефът на националния оперитев щаб за битка с ковид проф. Венцислав Мутафчийски заяви, че всеобщото отваряне на учебните заведения до края на тази година няма да има, а само в „ края на май ще се даде опция да се проведат изпитите за VII клас и матурите ".

По-късно тематиката беше обсъждана от министъра на образованието Красимир Вълчев, представители на шефовете, учителските синдикати и родители. След срещата от Съюза на работодателите националната култура оповестиха, че се е стигнало до общото мнение, че отваряне на учебните заведения за физическо осъществяване на часове в класните стаи до края на годината няма да има.

В неделя министър председателят Бойко Борисов изясни, че може в клас да се върнат единствено седмокласниците и дванадесетокласниците, на които им предстоят значими изпити. Това провокира ужас в системата и неодобрение от страна на родители и преподаватели. Започнаха и съвещания и допитвания за мнението на засегнатите.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР