Засега не се обмисля удължаване на учебната година. Това, което

...
Засега не се обмисля удължаване на учебната година. Това, което
Коментари Харесай

Красимир Вълчев: Вероятно пролетната ваканция ще се съкрати

Засега не се обмисля удължение на образователната година. Това, което ни следва да вземем като решение е за пролетната почивка. Вероятно тя ще се ограничи до почивните дни за Великден. Това заяви министърът на образованието Красимир Вълчев пред Нова тв.

До през днешния ден имаме 12 дни изключителна почивка, с новите 10 дни, ще станат 22. Става дума приблизително за 14% образователно време, което няма да се оползотвори. С отдалечената форма на образование ще се опитаме да минимизираме загубите на образователно време, сподели Вълчев.

Над 90% от учебните заведения у нас имат подготвеност още на следващия ден да стартират отдалечено образование. Според Вълчев до вторник-сряда ще бъдат обхванати всички възпитаници. Събират се данни какъв брой деца нямат техническа опция да се включат в отдалечените форми на образование. Точният брой ще е явен в понеделник, само че съгласно Вълчев става дума за към 2-3%. Също по този начин няма да се пишат отсъствия на децата от първите дни на онлайн образованието.

Вълчев изясни, че към този момент не се разисква отсрочване на изпити или образователна година, само че той е в контакт с университетите за кандидатстудентската акция. Чакат се и решения на европейско равнище.

Тестовете, на които учениците следва да се явят ще бъдат съобразени със обстановката.

“Засега приказваме за отпадане на част от материала за външното оценяване, а не за отпадане напълно на изпитите ”, изясни просветният министър.

Той прикани учителите за взаимопомощ при онлайн образованието. То ще става асимнхронно и децата ще могат да тешават заложените задания по друго време, успокои Вълчев.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа `` затвори X×За да продължите, би трябвало да се регистрирате в сай
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР