Засега не са ясни ползите от технологията в мобилните компютриIntel

...
Засега не са ясни ползите от технологията в мобилните компютриIntel
Коментари Харесай

Ноутбуци с гъвкави дисплеи – най-рано след две години

Засега не са ясни изгодите от технологията в мобилните компютри

Intel изследва опциите за потребление на гъвкави екрани в ноутбуците (източник: CCO Public Domain)

След като няколко компании показаха смарт телефони с гъвкави екрани, на дневен ред е въпросът по кое време на пазара ще се появят и сходни ноутбуци. Според представител на Intel, представен от Nikkei Asian Review, това ще стане най-рано след две години.

„ Сега сме при започване на пътя и се опитваме да разберем опциите и рестриктивните мерки на технологията [с гъвкави дисплеи] “, споделя Джошуа Нюман, шеф на Intel по мобилни нововъведения. Според него, Intel вижда капацитет в сгъващите се екрани, защото те могат да дадат нови благоприятни условия на потребителите.

В момента компанията изследва тези благоприятни условия, като се пробва да разбере по какъв начин тъкмо може да употребява гъвкавите екрани в ноутбуците. В същото време Нюман отбелязва, че ще са нужни най-малко две години за основаване на благонадежден преносим компютър с еластичен екран.
още по тематиката
Intel изследва опциите за приложение на гъвкави екрани взаимно с огромни производители на екрани като LG Display, BOE Technology Group, Sharp и Samsung Display.

Докато изгодата от гъвкавите екрани при смарт телефоните е очевидна, то при ноутбуците смисълът от сходна технология не е толкоз явен. Пред Intel стои задачата освен да проектира благонадежден еластичен ноутбук, само че и да изясни на потребителите защо могат да употребяват нововъведението.

За самата Intel ноутбукът с еластичен екран е нужен, с цел да даде на промишлеността и потребителите нещо ново, отвън рамките на обичайните районен съд, търсенето на които продължава да понижава. Така компанията може да насърчи продажбите на нови компютри и респ. на личните си процесори.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР