Засега не можем ясно да изключим връзката между образуването на

...
Засега не можем ясно да изключим връзката между образуването на
Коментари Харесай

Емер Кук, ЕМА: Не можем ясно да изключим връзката между кръвните съсиреци и ваксината на „АстраЗенека“

Засега не можем ясно да изключим връзката сред образуването на кръвни съсиреци и имунизацията на „ АстраЗенека “ против ковид. Това съобщи шефът на Европейската организация по медикаментите Емер Кук пред комисията на Екологичен потенциал по опазването на здравето, представена от Българска телеграфна агенция.

Проверката на въздействието на имунизацията продължава, като Кук добави, че е естествено да има сходни случаи, когато се имунизират милиони хора.

„ Все още не може да се създадат ясни изводи дали тромбозите, свързани с инсулти, инфаркти и белодробни емболии от тази ваксина настъпват по-често при дами под 55-годишна възраст и пушачи, тъй като данните към този момент не са задоволителни “, споделя Кук.

В момента ЕМА прави оценка три обещаващи медикаменти против ковид. Предстои също представители на организацията да посетят съветски цех за производството на имунизацията „ Спутник “.

„ ЕМА продължава оценката на съветската ваксина, както и на препаратите на „ Новавакс “ и „ КюрВак “, споделя Кук.

Тя заяви още, че доставките на имунизацията на „ Янсен “ ще стартират от края на април. Ефективността й е 67%.

На съвещанието участва и Сандра Галина, началник на отдела по опазване на здравето на Европейската комисия. Тя сподели, че до края на юни Европейски Съюз чака да получи дозите ваксини, нужни за ваксинирането до края на септември на 70 на 100 от пълнолетните европейци.

„ Случаят с „ АстраЗенека “ сътвори репутационен проблем за Европейски Съюз и страните от Общността “, счита Галина. По нейни думи „ Пфайзер “ и „ Модерна “ съблюдават договорите си и изрази недоумение за какво хората недоволстват, откакто въпреки всичко в Европейски Съюз има ваксини.
Използвани са материали на БТА
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР