Засега не е ясно кога ще бъде разрешен проблемът Още

...
Засега не е ясно кога ще бъде разрешен проблемът Още
Коментари Харесай

KFC затвори над половината си ресторанти във Великобритания заради проблем с доставката на пилешко

Засега не е ясно по кое време ще бъде позволен казусът

Още по тематиката
McDonald`s продава контролния дял в китайския си бизнес за 2.1 милиарда $

Купувач е група вложители, водена от държавния конгломерат Citic
9 яну 2017
KFC ще удвои заведенията за хранене си в Германия през идните 5 години
от Дневник,25 юли 2016 Веригата за бързо хранене KFC затвори краткотрайно повече от половината си заведения за хранене във Англия поради проблеми с доставката на пилешко. Това се случи, откакто предходната седмица компанията смени спедитора си, който й обезпечава продуктите, с DHL. От своя страна пък DHL заяви, че казусът идва от " оперативни въпроси ", без да направи повече разяснения. Досега за доставката на пилешко в KFC се грижеше дистрибуторската група от Южна Африка Bidvest.

Пред BBC компанията съобщи, че работи интензивно по отстраняването на казуса, само че за в този момент не може да даде период, в който ще се оправи с него. Дотогава клиентите ще могат да се осведомят за най-близкия отворен KFC ресторант от специфична страница. Компанията разгласи, че макар затрудненията промени във възнаграждението на чиновниците от личните й заведения за хранене няма да настъпят. Тя насърчи и франчайз заведенията за хранене, които са 80% от всички 900 на територията на страната, да последват образеца й.

KFC, която употребява услугите на Quick Service Logistics (QSL) за ръководство на доставките, се извини на клиентите си в обществената мрежа Twitter, като посочи, че водещо за решението й да затвори множеството си заведения за хранене е нежеланието й на компромис с качеството. DHL също се извини, като посочи оперативни проблеми като причина за настъпилите затруднения.,,Работим с сътрудниците си KFC и QSL за възстановяване на ситуацията’’, заяви още компанията.

" Синдикатът на заетите в търговията GMB се опита да предизвести KFC, че прекосяването от Bidvest към DHL е неточност. Тази смяна е довела до загубата на 255 работни места и затварянето на хранилище на Bidvest ", това съобщи Мик Рикс, шеф на GMB, по отношение на казуса. Докато KFC не престават да затварят магазините си, DHL ръководят цялата интервенция от един дистрибуторски център.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР