Засега не е подведен под отговорност българинът, продал автобуса на

...
Засега не е подведен под отговорност българинът, продал автобуса на
Коментари Харесай

Само до 10 г. затвор за двойния убиец Омар, защото е непълнолетен

Засега не е измамен под отговорност българинът, продал рейса на каналджиите
Зад решетките са за 72 часа

Присъда единствено от 3 до 10 години затвор може да получи килърът на двамата служители на реда - 15-годишният сириец Омар. Потвърдено е съвсем 100%, в това число и с ДНС експертиза на кормилото, че той е карал рейса с мигранти, който блъсна патрулния автомобил и аргументи гибелта на младши контрольор Йордан Илиев (31 г.) и старши служител на реда Атанас Градев (43 г.) от Първо бургаско РУП.

10 години затвор е оптималното наказване, което се планува в Наказателния кодекс за малолетни лица, макар че се касае за обвиняване за изключително тежко закононарушение, разясни окръжният прокурор на Бургас Георги Чинев.

Освен Омар, който ще дава отговор за съзнателно причиняване на пътно-транспортно произшествие с две жертви и присъединяване в трафик на хора, обвинявания за каналджийство са повдигнати на двама негови сънародници сирийци. Единият е настанявал 47-те мигранти в рейса и е пътувал с него, а другият е взел участие в пазаруването на транспортното средство.

“Тримата са арестувани за 72 часа и следва внасяне на искане за непрекъснатия им арест ”, сподели Мария Маркова от Районна прокуратура - Бургас.

До момента няма повдигнато обвиняване против българина, за който се твърди, че е продал рейса на сирийците. Изяснява се дали той е забъркан в каналджийската скица.

Омар е дошъл в България през октомври 2021 година с братята си. Всички били настанени в бежанския център в Харманли и получили филантропичен статут. Братята му си отпътували, а той останал, само че постоянно излизал от лагера, като заявявал, че върви при близки в София. Досега никой от служителите в центъра не бил чувал Омар да се занимава с каналджийство, или да може да кара автомобил или рейс.

Другите двама трафиканти сирийци са у нас по-отдавна и имат статут на непрекъснато пребиваващи чужденци. Те са купили рейса “Мерцедес ”, който бил амортизиран и оставен от кърджалийска компания в Хасковско за скрап, само че в пункта решили да му сложат подправени нидерландски номера. Пуснали публикация за продажбата му, само че към момента проверяващите обясняват дали сирийците в действителност са купили рейса, или единствено са го взели чартърен за смъртоносния курс от границата с Турция към Бургас.

Годеницата на Йордан: Чакам те у дома!



Полицаят Йордан Илиев и годеницата му Велизария Кидерова. Снимка: Фейсбук 

Издигат монумент на лобното място

“Ти беше най-хубавото, с което ме подари ориста! Ти беше мой преподавател, моя поддръжка, мой другар и обичан! Ти ми беше всичко! Твърде добър сиза този гнусен свят! Твърде кардинален и безрезервен. Имахме толкоз фантазии... Винаги ще те нося в сърцето си! Чакам те да си дойдеш у дома, благи мой! ”. Това написа през вчерашния ден във фейсбук журналистката Велизария Кидерова от Бургас в памет на своя избраник - починалият бургаски служител на реда Йордан Илиев (31 г.).

Вчера Илиев и сътрудника му Атанас Градев бяха изпратени по последния им път от стотици бургазлии и публични лица, измежду които и президентът. В памет на двамата герои патрулки и пожарни коли в цялата страна включиха сирените си. На мястото, където рейсът смаза полицейският автомобил, ще бъде повдигнат монумент.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР