Засега Министерството на финансите остава на позицията, че ДДС в

...
Засега Министерството на финансите остава на позицията, че ДДС в
Коментари Харесай

МФ: ДДС в ресторантьорството трябва да е 20%

Засега Министерството на финансите остава на позицията, че Данък добавена стойност в ресторантьорството би трябвало да се върне на 20-процентна ставка , разгласи министър Асен Василев след изключителното държавно съвещание.

Той обаче изрази подготвеност, в случай че браншът показа задоволително ограничения за изсветляването на бранша, ставката на косвения данък да остане 9 на 100, съобщи БНР.

Ето и част от обсъжданите ограничения:

" Министерство на финансите, все още, е разгласило данъчните закони с 20-процентна ставка. Данъчните закони няма да бъдат изтеглени. Ставката няма да бъде изменена на 9%! Водим диалози с представители на сектора за изсветляване. Тези диалози са в няколко направления. Те сложиха 7-8 оферти на масата. Чакаме ги документално. Едно от тях е да се вдигнат минималните осигурителни прагове по специалности в бранш " ресторантьорство и хотелиерство ", като най-ниският е за 1000 лв., а не да се обезпечават на минимална работна заплата. Друго е всяко заведение да има пос терминал и да има санкция, в случай че нямат. Трето предложение е да не се заплаща сметката, в случай че не бъде публикуван фискален бон. Четвърто предложение, което обсъждахме, е да не могат да се обезпечават чиновници на по-малък цялостен работен ден, в случай че нямат втора работа или други приходи. Нека да забележим по какъв начин този пакет наподобява. Ще го насмятаме, ще забележим какви са приходите в бюджета от този пакет от изсветляващи ограничения и в случай че те са по-големи от възобновяване на ставката, тогава можем да имаме диалог за това дали ставката да остане на 9% трайно . Към момента не сме получили такива оферти, тъй че мнението на Министерството на финансите е, че ставката, за момента най-малко, би трябвало да остане на 20% ".
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР