Засега липсват оплаквания от първите доброволци, участвали в клиничните изпитания

...
Засега липсват оплаквания от първите доброволци, участвали в клиничните изпитания
Коментари Харесай

Добри новини за руската ваксина срещу коронавируса

Засега липсват недоволства от първите доброволци, взели участие в клиничните тествания на съветската ваксина „ Спутник V” през лятото. Това заяви Александър Гинцбург, шеф на института "Гамалея ", където е основан препаратът, съобщи РИА Новости.

„ Те не се следят публично, само че поддържаме връзка. Доколкото знам никой от доброволците даже не е настинал, не се е разболял и няма инфекции “, сподели Гинцбург.

На 11 август Русия записва имунизацията, която съгласно съветското министерство на опазването на здравето обезпечава имунитет до две години. Тя се състои от два съставния елемент, които се инжектират с интервал от 3 седмици.

Клиничните тествания на препарат, водени от института "Гамалея ", започват от 18 юни. В тях са взели участие 38 доброволци, с което е доказана и сигурността на имунизацията. Отбелязва се, че всички са построили имунитет към инфекцията.

Светът е разграничен по отношение на успеваемостта на съветската ваксина против ковид.

Медиците, които споделят, че няма да се имунизират, дават като причина неналичието на задоволително данни за успеваемостта на имунизацията.

От Световната здравна организация подчертаха още през август, че не са получили задоволително информация от Москва за препарата.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР