Засега икономиката не е на спад. Най-големия проблем остава инфлацията,

...
Засега икономиката не е на спад. Най-големия проблем остава инфлацията,
Коментари Харесай

Горанов: От приемането на еврото само ще спечелим, ще загубим единствено българското левче

Засега стопанската система не е на спад. Най-големия проблем остава инфлацията, а мантрата, че е привнесена извън е отчасти вярна. Това съобщи в утринния блок на Българска национална телевизия някогашният финансов министър Владислав Горанов  Владислав Горанов Владислав Иванов Горанов е министър на финансите. Роден е на 30 април 1977 година През 1999 година приключва.

,,Мерките, които се подхващат с инфлацията, са безсмислени, тъй като, раздавайки пари всички, това още веднъж се трансформира инфлация``, добави Горанов.

Бившият финансов министър разяснява, че сегашната инфлация не се дължи на войната в Украйна и Коронавирус рецесията.

Инфлацията в България е една от най-високите в Европейски Съюз, и опитът да се гаси инфлация с пари ще докара до огромен недостиг и още по-висока инфлация, изясни той.

,,Неприятно е когато усещаш, че парите ти изчезват, само че това е инфлацията, която е разследване от справедливи, интернационалните и национални поцеси. Със сегашните ограничения няма да се реализира усмиряване на инфлацията``, сподели още той.

По тематиката с приемането на еврото Горанов показа, че не вижда съображение за терзание, в случай че ще приемем втората по мощ валута в света и че ще членуваме в най-успешния валутен съюз.

Ако влезем (в Еврозоната, бел. ред.), ще последва понижаване на лихвите, понижаване на валутния риск, понижаване на трансзакционните разноски. Като цяло ще доминират изгодите. Трудно ми е да посочи нещо отрицателно, с изключение на от патриотична позиция, че ще се наложи българското левче да отиде в историята, както е станало с немската марка и испанското песо, съобщи Горанов.

Според Горанов смяна има, само че тя не е позитивна, заради което изрази мнение, че предварителни избори " ще донесат едно по-добро решение за ръководството на страната ".

В умозаключение някогашният финансов министър още един път акцентира, че нито е рекетирал, нито е взимал рушвет от Васил Божков.

Той отхвърли и изказванията в някои уеб сайтове, че разполага с имущество зад граница.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР