Засега доказателствата са, че прекаралите заболявания и отговорилите активно на

...
Засега доказателствата са, че прекаралите заболявания и отговорилите активно на
Коментари Харесай

Проф. Кантарджиев: Две дози COVID ваксина дават имунитет за години напред

Засега доказателствата са, че прекаралите болести и далите отговор интензивно на двете дози ваксина са предпазени от ковид минимум години или дори доживот. Това разяснява в студиото на „ Лице в лице “ някогашният шеф на Националния център по заразни и паразитни заболявания проф. Тодор Кантарджиев.

По думите му „ в случай че си доста изплашен, може да се ваксинираш трети път “, като акцентира, че „ антителата падат, само че те не са тази, които вършат главната отбрана, главното са клетките на паметта на лимфните възли и костния мозък “.

Според проф. Кантарджиев сега имаме растеж на новозаболелите поради по-заразния „ Делта “ вид, само че и поради това, че „ имаме един проект на Министерския съвет за справяне с пандемията и внезапно разбрахме, че този проект не би трябвало да се съблюдава “. Бившият член на Националния действен щаб разкритикува дейностите на здравните управляващи, като акцентира, че те са основали съмнение у хората.

„ Всички лекари, които говореха против имунизациите или най-малко огромна част от тях, направиха политическа кариера. Образованият българин би трябвало да си зададе въпроса за какво са говорили по този начин – като е такова посланието към народа, не би трябвало да се чудим, че реакцията на народа е такава “, означи Кантарджиев, като особено уточни, че тази „ политическа кариера “ може да включва и министерски пост.

Той акцентира, че не е за строги ограничения, само че е необходим надзор и благодарение на полицията и БАБХ тъй че рестриктивните мерки да се съблюдават: „ Това, което при втората и третата вълна достигахме за 4-5 седмици като заболеваемост, в този момент при четвъртата вълна и доста по-ниско изходно равнище го постигнахме за три седмици “.

Как се оправя Пловдив в " алената " Коронавирус зона - вижте във видеото:

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР