Засега да. Коалицията е сигурна, стабилна, ако разбира се, нещо

...
Засега да. Коалицията е сигурна, стабилна, ако разбира се, нещо
Коментари Харесай

"Обединени патриоти" била стабилна коалиция, "ако не се случи нещо друго"

Засега да. Коалицията е сигурна, постоянна, в случай че несъмнено, нещо друго не се случи ". Това сподели новоизбраният съпредседетелят на парламентарната група " Обединени патриоти " Валентин Касабов (НФСБ) запитан дали обединението е постоянна, откакто водачът на " Атака " Волен Сидеров бе отхвърлен от председателското място на парламентарната група.

В " Атака " обаче не са на мнение, че обединението е постоянна. Десислав Чуколов съобщи, че НФСБ и Вътрешна македонска революционна организация заплашват ръководството на страната. " Това не е единствено премахване на Волен Сидеров от председателския пост в групата на " Обединени патриоти ". Това е нарушаване на съдружното съглашение, което има сред НФСБ, " Атака " и Вътрешна македонска революционна организация, което подписахме при започване на 2017 година Там са записани ясно доста значими неща, които контролират по какъв начин да действа парламентарната група и по какъв начин да се разпределят вицепремиери и кой управлява парламентарната група ", съобщи заместник-председателят на " Атака " Десислав Чуколов, който до през вчерашния ден беше в управлението на парламентарната група.

 Депутатите от
© Велко Ангелов

Депутатите от " Атака " Станислав Станилов и Десислав Чуколов научиха в Народното събрание, че водачът им Волен Сидеров към този момент не е ръководител на " патриотите " в Народното събрание.

Той счита, че с отстраняването на Сидеров се нарушава и огромното съдружно съглашение с ГЕРБ, под което стоят подписите на водачите на четирите партии. Чуколов не отговори на въпрос дали " Атака " ще изоставен парламентарната група, а сподели, че ще се съберат и ще решат какво да вършат. Чуколов добави, че обединението е реалност с помощта на напъните на Волен Сидеров.

Според Вътрешна македонска революционна организация няма нарушаване на съдружното съглашение, тъй като в него не е записано, коя партия кой пост получава, а също така съглашението е нарушавано доста пъти от " Атака ".

Промените в управлението на групата на " Обединени патриоти " бяха направени за възстановяване на организационния живот на групата, сподели другият новоизбран съпредседетел на " патриотите " в Народното събрание Искрен Веселинов (ВМРО). Той добави, че на постоянно заседание на групата е разискван факт, че от месеци наред парламентарната група няма действителен учредителен живот. От думите му се разбра, че Волен Сидеров е известен за решението на групата " на база прочетеното известие в пленарна зала ". Веселинов напомни, че представителите на Атака систематично бойкотират съвещанията на парламентарната група " и неодобряват нейната работа ".

Промените в управлението на парламентарната група на " Обединени патриоти " са официални, счита водачът на НФСБ Валери Симеонов. " Публично прочут факт е, че повече от 10 месеца НФСБ не приема председателството на досегашния ръководител Волен Сидеров. Това сме го обявили още есента на предходната година. Фактически през вчерашния ден беше официализиран този акт ", добави Симеонов.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР