Засега българските власти информират, че няма военна опасност за страната

...
Засега българските власти информират, че няма военна опасност за страната
Коментари Харесай

Метрото - перфектното укритие

Засега българските управляващи осведомят, че няма военна заплаха за страната ни, но  в какво положения са бомбоубежищата у нас.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 1513
По непотвърдена информация, на територията на София съществуват над 500 подземни скривалища, само че едно от най-големите бомбоубежища е метрото.

" Метрото съставлява голяма подземна инфраструктура. Това са 46 км тунели, 42 подземни метростанции, всички те могат да бъдат употребявани в рискови обстановки като скривалище, защото всички структури на метрото са изчислени да могат да устоят на почвени натоварвания, подземни води, сеизмични въздействия, също по този начин и ударна вълна ", каза директорът на " Метрополитен " инж. Стоян Братоев за " България заран ".

Според нето това е съвършено скривалище.

" Капацитетът на метростанциите е сред 450 и 500 хиляди, защото другите метростанции имат друга повърхност. Общо могат да поберат до 900 000 души. В метрото има съществена вентилация, всяка метростанция има по 2 мощни вентилатора, тъй че тази вентилация обезпечава нужния въздух както за пасажерите, по този начин и в рискова обстановка. Метрото има електрозахранване, без значение от другите кръгове ", добави инж. Братоев в ефира на Bulgaria ON AIR.

Той акцентира, че даже да бъде спряно цялото електрозахранване в града, метрото има акумулаторни пространства, които обезпечават спешно електрозахранване за близо 72 часа.

Запитан за какво някои метростанции от време на време протичат и има ли значение това за сигурността ни, инж. Стоян Братоев отговори: " Няма никакво значение това, при нас се случва на единични места, само че това няма никакво въздействие на работата на оборудванията. Има боен проект, по който би трябвало да се работи в рискови обстановки, това е наш ангажимент. "

Директорът на столичния " Метрополитен " се надява в никакъв случай да се не постанова да ги употребяваме.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР