Заседанието за мерките за неотклонение на Миню Стайков и още

...
Заседанието за мерките за неотклонение на Миню Стайков и още
Коментари Харесай

Прокуратурата забравила да внесе 6 тома материали за Миню Стайков

Заседанието за ограниченията за неотклонение на Миню Стайков и още двама арестувани беше отсрочено за по-късен час през днешния ден. Причината е, че прокуратурата е не запомнила да внесе 6 тома материали по делото, които са от голяма важност.
Така съставът на апелативния профилиран углавен съд отсрочи с един час гледането на мярката, в който час материалите да бъдат импортирани. След това юристите на упрекнатите ще би трябвало и да се срещнат с томовете.

Припомняме, че тази заран съдът трябваше да прегледа обжалването на мярката на Миню Стайков и другите, откакто предходната седмица съдът ги остави в ареста.

Тримата бяха упрекнати за присъединяване в проведена незаконна група, основана за продажба на акцизни артикули без бандерол, данъчни закононарушения и пране на пари.

На 5 септември прокуратурата влезе в фирмите на Стайков - " Топаз мел ", " Винпром Карнобат " и " Сис индустриийс ". При интервенцията бяха арестувани общо10 лица, измежду които и самият Стайков.

На 6 септември спецпрокуратурата повдигна обвиняване на 8 души за продажба на акцизни артикули без бандерол, осъществяване на данъчни закононарушения и пране на пари.

Обвиняем по следствието е й синът на Стайков - Стайко Стайков, който към момента се търси, и за неговото задържане е издадена Европейска заповед за арест. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР