Заседанието на правителството не е било отложено заради протеста, който

...
Заседанието на правителството не е било отложено заради протеста, който
Коментари Харесай

Петков за Украйна: България оттук нататък е много ясен партньор в ЕС и НАТО

Заседанието на държавното управление не е било отсрочено поради митинга, който тече в този час пред постройката на Министерския съвет - това сподели министър председателят Кирил Петков пред публицисти в коридорите на Народното събрание, преди да излезе при протестиращите.

Както знаем, " Възраждане " и съперници на противопеидемичните ограничения са пред прозорците на властта, с цел да изразят противоречие с водената от кабинета " Петков " здравна политика.

" Сега ще видите един министър-председател, който потегля пешком и отива при протестиращите и както постоянно, си вървя пешком. Ще отида да приказвам с протестиращите, да видя какви са им настояванията. Това, което аз съм заявявал, е, че аз от митинги не се тормозя, в противен случай - аз съм бил на доста митинги ", безапелационен бе Петков.

Министър-председателят разяснява и бюджета за тази година, разискването на който се организираше в негово наличие.

" Бюджетът сега е най-хубавото, което можахме да създадем в тази обстановка. Това на ангро дето даваме на тези, на тези, няма да бъде към този момент. Всеки лев, който е държавен - тъй като ги събираме от хората, това не са наши пари, това са пари на хората - би трябвало да бъдат в услуга на хората. Обвиняват ни за прокуратурата, по какъв начин може 20 млн. да сме взели. В момента в Европа сме съвсем двойно разход на Брутният вътрешен продукт за прокуратура спрямо другите страни, а каква е успеваемостта, каква е услугата, която сме дали на жителите. Това са парите на жителите, те не са наши, ние не ги раздаваме ", разяснява Петков.

" Защо вършим актуализация? Защото идващите няколко месеца всички промени, които сме заложили в съдружните съглашения, би трябвало да стартират да се случват. След промените няма да намаляме бюджетите, просто, увеличавайки успеваемостта, ще отиват повече пари при хората, които правят повече работа ", уточни Кирил Петков. Според него бюджетът е добър, тъй като влага 8.2 милиарда в финансови разноски, усилват се заплатите на учителите и няма да има хората под линията на беднотия.

По думите му " промяна значи да се реже нещо " и че " подвигат успеваемостта и в случай че има неефективни звена, се трансформират, а парите от тях отиват назад в системата ".

По отношение на спора в Украйна и подхванатите наказания против Русия, Донецк и Луганск, той сподели, че " България оттук насетне е доста явен сътрудник в Европейски Съюз и НАТО. Силата на тези съюзи е да се приказва в един глас. Солидарни сме със глобите, настрана се приготвяме да имаме вид, с цел да не останем без енергийни източници ".
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР