Заседанието на правителството не е било отложено заради протеста, който

...
Заседанието на правителството не е било отложено заради протеста, който
Коментари Харесай

Петков: Отивам при протестиращите пеша, не ме е страх от протести

Заседанието на държавното управление не е било отсрочено поради митинга, който тече в този час пред постройката на Министерския съвет - това сподели министър председателят Кирил Петков пред публицисти в коридорите на Народното събрание, преди да излезе при протестиращите.

Както знаем, " Възраждане " и съперници на противопеидемичните ограничения са пред прозорците на властта, с цел да изразят противоречие с водената от кабинета " Петков " здравна политика.

" Сега ще видите един министър-председател, който потегля пешком и отива при протестиращите и както постоянно, си вървя пешком. Ще отида да приказвам с протестиращите, да видя какви са им настояванията. Това, което аз съм заявявал, е, че аз от митинги не се тормозя, в противен случай - аз съм бил на доста митинги ", безапелационен бе Петков.

Министър-председателят разяснява и бюджета за тази година, разискването на който се организираше в негово наличие.

" Бюджетът сега е най-хубавото, което можахме да създадем в тази обстановка. Това на ангро дето даваме на тези, на тези, няма да бъде към този момент. Всеки лев, който е държавен - тъй като ги събираме от хората, това не са наши пари, това са пари на хората - би трябвало да бъдат в услуга на хората. Обвиняват ни за прокуратурата, по какъв начин може 20 млн. да сме взели. В момента в Европа сме съвсем двойно разход на Брутният вътрешен продукт за прокуратура спрямо другите страни, а каква е успеваемостта, каква е услугата, която сме дали на жителите. Това са парите на жителите, те не са наши, ние не ги раздаваме ", разяснява Петков.

По отношение на спора в Украйна и подхванатите наказания против Русия, Донецк и Луганск, той сподели, че " България оттук насетне е доста явен сътрудник в Европейски Съюз и НАТО. Силата на тези съюзи е да се приказва в един глас. Солидарни сме със глобите, настрана се приготвяме да имаме вид, с цел да не останем без енергийни източници ".
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР