Заседанието на Министерския съвет започна с бързо раздаване на пари.

...
Заседанието на Министерския съвет започна с бързо раздаване на пари.
Коментари Харесай

Кабинетът отпусна общо 21 млн. лв. за метровлакове, пътища и несгодите в Габрово

Заседанието на Министерския съвет стартира с бързо разпределяне на пари. По гледище на премиера Бойко Борисов като първи точки бяха прегледани всички оферти за разпределяне на пари.

Най-много - 15 млн. лева, получава Столичната община. Парите са за доставка и рационализация на метровлаковете. Средства ще бъдат пренасочени и към габровската община.

" За Габрово отпускаме 4 млн. лева за отработване на всички неволи, в резултат на огромните градежи в общината. Видяхте оня ден тунели, мостове, големи градежи. Тази техника минава през селата и чупи пътищата, а хората не са длъжни да търпят неволи ", сподели Борисов, представен от " Фокус ".

Кабинетът отпуска и 1.4 млн. лева за реорганизация, рехабилитация на съществуващо трасе и създаване на ново такова от Рупите до Хераклея Синтика. Премиерът посочи, че пътните поправки са нужни, защото регионът притегля доста туристи.

Ще има и спомагателни 500 хиляди лева за новия храм " Св. Прокопий Варненски " във Варна. " Построихме една крайна луксозна катедрала. Такава не знам дали е строена. На последната ни среща във Варна владиката изиска половин милион лв. спомагателни. В тази точка ги отпускаме, с цел да може да работят и сега ", добави Борисов.

Той изрази удовлетворение от днешното решение на Народното събрание да отхвърли ветото на президента Румен Радев върху измененията в Закона за държавната благосъстоятелност. Според него това отваря опцията за допустимо най-бързо начало на разширението на столичния Околовръстен път от кв. " Младост " до автомагистрала " Тракия ".

" Тази страховита запушалка би трябвало да се отвързва неотложно ", сподели още Борисов и уточни като предпочитано планове околовръстното на Пловдив и Пазарджик, автомагистрала " Хемус ", както и скоростния път от Видин до Мездра.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР