Заседанието на македонския парламент за конституционните промени ще започне в

...
Заседанието на македонския парламент за конституционните промени ще започне в
Коментари Харесай

Македонските депутати ще заседават по късна доба за промените в конституцията

Заседанието на македонския парламент за конституционните промени ще стартира в 22:00 часа българско време. Това оповестява македонският ефирен канал “Нова TB “, представен от организация " Фокус ".
Все още остава неразбираемо дали е събрано нужното квалифицирано болшинство от 80 депутати за гласоподаване на конституционните промени. Не ясно и дали е планувано гласоподаване, или ще продължат дебатите по тематиката.
Според депутати от ВМРО-ДПМНЕ днешното парламентарно съвещание е приключило, тъй като по устав съвещанията на Народното събрание се организират от 11:00 до 18:00 часа локално време (12:00 до 19:00 часа българско време - бел. ред.).
По-рано македонският министър председател Зоран Заев съобщи пред TV21, че се вършат опити за обезпечаване на болшинство от две трети. Премиерът сподели, че той е посетител в Народното събрание и не разяснява дали довечера ще има болшинство за прекосяване към промени на конституцията. На въпрос дали това значи, че към момента няма болшинство, Заев отговори, че и да го има, това би трябвало да се обезпечи в естествени условия.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР