Заседанието на Консултативния съвет за национална сигурност (КСНС) при президента

...
Заседанието на Консултативния съвет за национална сигурност (КСНС) при президента
Коментари Харесай

КСНС започна с протест на Емко и викове Оставка

Заседанието на Консултативния съвет за национална сигурност (КСНС) при президента беше предшествано от митинг на служащите в " Емко ".

Участниците в съвета при президента бяха посрещнати с крясъци " Оставка ".

Протестът на работещите във военните фабрики е с искане за неотложно връщане на отнетите им контракти за произвеждане на муниции. Хората са склонни на среща само с премиера Бойко Борисов и упорстват той да ги одобри.

Заседанието на КСНС е на тематика „ Необходими законодателни ограничения за противопоставяне на корупцията “.

ГЕРБ и Българска социалистическа партия внесоха имат два обособени законопроекта за битка с корупцията. Според текстовете на ръководещите ще бъде основан нов антикорупционен орган, в който механично ще се влеят няколко структури, измежду които комисията за конфискация за имущество и противоречивата БОРКОР. Социалистите пък оферират да бъде основана специфична организация " Антикорупция ".

Един от главните разногласия сред двете партии е кой ще назначава ръководителя на бъдещата антикорупционна конструкция. Управляващите упорстват това да става с акт на държавното управление, а от левицата желаят президентът да назначава ръководителя на новия орган.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР