Заседанието на коалиционния съвет, което беше планирано за днес, отново

...
Заседанието на коалиционния съвет, което беше планирано за днес, отново
Коментари Харесай

Коалицията отново не се събра, за да чуе исканията на Сидеров за МВР

Заседанието на съдружния съвет, което беше планувано за през днешния ден, още веднъж пропадна. Причината е същата, като тази, която провали съвещанието предишния понеделник - част от водачите на парламентарните групи в обединението не са в столицата, оповестиха за OFFNews от Министерския съвет. 
 Министерство на вътрешните работи прави нови  Сидеров желае промяна в Министерство на вътрешните работи, подготвен е да предложи нов министър и основен секретар
По-рано през днешния ден вицепремиерът Красимир Каракачанов разгласи , че съвещанието е отсрочено поради задължения на Цветан Цветанов и Валери Симеонов в страната.

За събирането на съвета упорства водачът на " Атака " Волен Сидеров , който изиска да сложи тематиката за реформа в Министерство на вътрешните работи за назначение на нов основен секретар. Въпреки че не е желал оставката на новия вътрешен министър Младен Маринов, Сидеров разгласи, че има кандидатура и за министър, и за главсек на Министерство на вътрешните работи.

" Темата беше по-скоро не толкоз оставката на вътрешния министър. Не знам дали изобщо е станало дума за него, колкото отношението в обединението и по какъв начин тя ще продължи ", разяснява предходната седмица Сидеров след среща на парламентарната група на Обединени патриоти с премиера Бойко Борисов. 

Интересът на Сидеров към Министерство на вътрешните работи набъбна, откакто брачната половинка му Деница се оказа в центъра на пътен случай, при който беше забъркан и жител на Судан. Сидеров обществено изиска пояснение от ДАНС, Министерство на вътрешните работи и службите за това по какъв начин подсигуряват сигурността на фамилията му. Стигна се даже до там, че началникът на НСО Данчо Дяков пристигна на крайници в Народното събрание при Сидеров, с цел да го попита дали желае да му бъде назначен защита, което е в цялостен прорез със Закона за НСО, където е планувано сходни решения да се взимат от профилирана комисия.

От стенограмата на последното съвещание на държавното управление предходната сряда излиза наяве, че силовият вицепремиер Красимир Каракачанов утвърждава работата на Министерство на вътрешните работи и на новия вътрешен министър. 

" Много добър избор за министър и доста положително показване на министъра. Както се споделя първата седмица му се стовари непоносимо нещо, което беше безусловно политически употребявано против държавното управление. Искам да го поздравя и мисля, че и той, и прокуратурата съвършено си свършиха работата ", е декларирал той във връзка работата на Министерство на вътрешните работи по убийството в Русе.

Одобрение за работата на Министерство на вътрешните работи изрази и водачът на Националния фронт за избавление на България Валери Симеонов.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР