Заседание на социалните партньори се провежда днес в Министерски съвет.

...
Заседание на социалните партньори се провежда днес в Министерски съвет.
Коментари Харесай

Тристранният съвет обсъжда дуалното обучение за образованието и бизнеса

Заседание на обществените сътрудници се организира през днешния ден в Министерски съвет. Обсъждат се промени в Наредбата за работното време, почивките и отпуските, плановете на Закона за професионалното обучение и образование, и Законът за доброволчеството.


Социалните сътрудници разискват три съществени точки - професионалното образование и обучение, Наредбата за работното време и отпуските, както и Законът за доброволчеството.

Ключов аспект от диалозите е по какъв начин да се вкара дуалното образование, което се преглежда като панацея за огромния проблем с неналичието на професионални фрагменти на пазара на труда.
 До март ще приготвят законодателни промени за дуалното образование До март ще приготвят законодателни промени за дуалното образование
По-малко отпадащи възпитаници и по-малко отсъствия и закъснения има там, където е въведено дуалното образование. Причината - работата учи учениците на дисцип...

Идеята на участниците в Тристранния съвет е възпитаници в 11 и 12 клас да стартират образования в разнообразни компании, и да бъдат назначавани на трудов контракт, а работодателите да покриват осигуровките им. Предложението среща както поддръжка, по този начин и несъгласие с разнообразни причини от страна на работодатели и синдикати.

Освен това, страната предлага лист с 29 предпазени специалности, в които има най-голяма липса на фрагменти.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР