Заседание на Народното събрание днес имаше (28.04 б.р.), но продължи

...
Заседание на Народното събрание днес имаше (28.04 б.р.), но продължи
Коментари Харесай

Стоян Михалев: Истинската коалиция е между ГЕРБ, ДПС и БСП

Заседание на Народното събрание през днешния ден имаше (28.04 б.р.), само че продължи едвам 10 минути. Причината - ГЕРБ, Движение за права и свободи и Българска социалистическа партия неодобряваха авансово уговорения дневен ред, като гласоподаваха в унисон с " въздържал се ". Съдействаха ли си трите партии?

" Христо Иванов оня ден сподели: сега властта се търкаля по жълтите павета из София, обаче никой не смее да се наведе да я вземе, тъй като откъм гърба дебне Движение за права и свободи. Не са единствено Движение за права и свободи. Ще прибавя, че са ГЕРБ и Българска социалистическа партия, в това число. Това е същинската коалиция - ГЕРБ, Движение за права и свободи и Българска социалистическа партия ", съобщи депутатът от " Демократична България " Стоян Михалев в студиото на " Денят ON AIR ".

Народният представител в 45-ото Народно събрание е безапелационен, че днешното гласоподаване е било авансово уговорено, и не изключи дневният ред да бъде неодобрен наново.

" Партиите са в режим предизборна акция, само че се видя обединението на статуквото. Тези хора се бранят, това е повода да губят гласове ", уточни Михалев, визирайки сумарната загуба на гласове за ГЕРБ и Българска социалистическа партия на миналите парламентарни избори.

По думите му нови избори ще има и не е изключено резултатът да е друг.

" Може най-после да има болшинство на смяната. В този парламент има една стена - тези 3 партии си имат болшинството. На фона на него си представете да има държавно управление на други, които не са част от тях. Какво ще се случи, в случай че я има тази стена ", сподели депутатът от Демократична България в ефира на Bulgaria ON AIR.

Михалев призна, че към предлагането на Демократична България за рухване на прага за изборни секции отвън Европейски Съюз се е образувал консенсус. Но дали ще мине - не се знае.

" Българските жители ще имат опция да гласоподават на българските избори. Това е демокрацията. Не да ограничаваш изборни права, тъкмо противоположното - да го даваш на хората, на които им се поставя по Конституция ", безапелационен бе гостът в студиото.

Политическата битка съгласно него се води сред " старите аналогови политици на статуквото " и " новото потомство на смяната ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР